-15%

LANGDURIGE BLOEDSUIKER TEST (HbA1c) - Bloedsuikerwaarde

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
€ 34,00 € 29,00 (inclusief btw)

Diabetes test (HbA1c bepaling) 

Met de cerascreen®gemiddelde bloedsuikertest (HbA1c) kunt u de HbA1c-waarde, de mate van versuikering van de rode bloedcellen, in uw capillair bloed bepalen. Deze waarde is een indicatie van uw gemiddelde bloedglucosewaarden van de laatste twee of drie maanden en dus van een mogelijke pre-klinische of volwaardige diabetes.

Zo werkt de gemiddelde diabetes test

1. Testprocedure
Taking a blood sample

Bloedafname:
Met behulp van onze testkit neemt u volledig pijnloos enkele druppels bloed uit de vingertoppen af.

Activate test online

Activeer uw test online:

Met behulp van de ID op uw ID kaart kunt u uw test in de My cerascreen klantenomgeving activeren. Beantwoord vervolgens een paar korte vragen zodat we u gepersonaliseerde aanbevelingen kunnen geven.

Test aktivieren

Verstuur uw bloedmonster:

Stuur uw monster in de bijgesloten retourenvelop terug naar ons laboratorium.

Uw persoonlijke testresultaten

Zodra uw bloedmonster is geëvalueerd, ontvangt u van ons uw individuele resultatenrapport via de my cerascreen® app of online via de beveiligde klantenomgeving. U kunt uw resultatenrapport eenvoudig bekijken op uw smartphone, tablet of computer. Bovendien kunt u uw resultaten ook uitprinten en meenemen.

Resultaat van de laboratorium analyse: 
Kom te weten of uw HbA1c gemiddelde -bloedsuiker in het groene gebied zit.

Individuele aanbevelingen voor maatregelen: 
Leer hoe u uw bloedsuiker onder controle kunt houden en uw bloedsuiker niveaus kunt verbeteren.

Belangrijke informatie voor uw gezondheid:
Lees waarom bloed glucose niveaus zo belangrijk zijn voor een goede gezondheid, en wat het verband is met diabetes.  

Test Resultaten

Vragen over langdurige bloedsuiker (HbA1c):

 • Waarom zou ik mijn langdurige bloedsuiker testen?

  Onze dagelijkse eet- en drinkgewoonten en de consumptie van alcohol en sigaretten leiden tot een toenemend aantal gevallen van overgewicht en type 2 diabetes. Bij diabetes is iemands bloedsuiker continue te hoog. Met het HbA1c-niveau is het mogelijk om het gemiddelde bloedsuikerniveau van de laatste twee tot drie maanden te bepalen.

  Op deze manier, zodra u de gevolgen herkent van een verhoogd bloedsuikerniveau, kunt u eerder actie ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw voedingspatroon aanpassen en meer gaan bewegen.

 • Hoe werkt de Langdurige bloedsuikertest?

  Voor de gemiddelde bloedsuikertest neemt u een bloedmonster uit uw vingertop met een lancet. Vang het bloedmonster op met in het opvangbuisje en verstuur het in de retourenveloppe naar ons gespecialiseerd laboratorium. Het lab onderzoekt de verhouding tussen hemoglobine A1c (HbA1c) en het totale hemoglobine en bepaalt daarmee de hoeveelheid suiker in uw bloed.

  U kunt de HbA1c test eenvoudig thuis uitvoeren, op elk moment van de dag, zonder te hoeven vasten, en er is maar een klein bloedmonster nodig.

 • Wat vertelt het resultaat van de Langdurige bloedsuikertest me?

  De Langdurige bloedsuikertest vertelt u hoeveel suiker in uw bloed is opgenomen in HbA1c. Dit gegeven kan gebruikt worden om uw gemiddelde bloedsuikerniveau van de laatste twee tot drie maanden te bepalen.

  Het niveau ligt in een van de drie volgende bereiken:
  Minder dan 5,7 procent: Uw bloedsuikerwaarde ligt in het normale gebied
  5,7 tot 6,5 procent: U bevindt zich in het grijze gebied en het is aan te raden uw huisarts te raadplegen over mogelijke diabetes
  Meer dan 6,5 procent: U dient echt contact op te nemen met uw huisarts over de mogelijkheid dat u diabetes heeft

 • Wat voor soort aanbevelingen krijg ik?

  Het resultatenrapport geeft tips hoe u hoge bloedsuikerwaarden kunt voorkomen en u daarmee de kans op diabetes sterk verkleint.

  Het doel is om uw HbA1c-niveau regelmatig te controleren, overtollig gewicht kwijt te raken, het gebruik van suiker in uw dieet zoveel mogelijk te beperken, en stress te verminderen.

  Als u vermoedt dat u diabetes heeft of een grote kans daarop hebt is het aan te raden uw huisarts te raadplegen.

 • wat betekent de HbA1c-waarde?

  Hemoglobine is het pigment van een rode bloedcel, dat dient om zuurstof in het bloed te transporteren. Resten van glucose -bloedsuiker- blijven langer dan 30 dagen verbonden met hemoglobine. Wetenschappers noemen het mengsel van bloedpigment en glucose Hemoglobine A1c of HbA1c.

  Met een bloedmonster kan worden bepaald hoeveel HbA1c in het bloed aanwezig is en hoe groot de verhouding tussen hbA1c en de totale hoeveelheid hemoglobine. Deze verhouding, uitgedrukt in een percentage, geeft aan hoe hoog het HbA1c-niveau is. Dit niveau wordt ook wel het langdurige bloedsuiker niveau genoemd.

 • Wat is een hoge bloedsuikerwaarde?

  De symptomen van hoog bloedsuiker zijn over het algemeen vrij onduidelijk en moeilijk te onderscheiden Mensen raken vaak gewend aan veranderingen in hun bloedsuiker zodat ze de symptomen vaak niet meer herkennen. Dat is vaak het geval als u type 2 diabetes heeft.

  De typische symptomen van hyperglycemie zijn:
  - Toegenomen drang om te urineren
  - Buitengewoon dorstig
  - Vermoeidheid
  - Hoofdpijn

 • Wat is een lage bloedsuikerwaarde?

  Ook een laag bloedsuikerniveau kan problemen veroorzaken - het bloed kan niet genoeg glucose door het lichaam transporteren, waardoor de hersenen energie tekort komen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in het geval van intense stress, zware fysieke inspanningen of alcoholconsumptie. Streng vasten kan de bloedsuikerwaarde fors verlagen, zeker in het geval van type 1 diabetes.

  Mogelijke symptomen van hypoglycemie:
  - Onvaste op de benen- tachycardia (verhoogde hartslag), overmatig zweten, koude rillingen
  - Hongerklop
  - Vermoeidheid en moeite om zich te concentreren
  - Verwarring en paniekaanvallen

 • Waarom hebben we suiker in ons bloed?

  Bloedsuiker is een belangrijk onderdeel van de energiehuishouding. Glucose, een vorm van suiker, geeft energie die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Zo bereikt glucose bijvoorbeeld de hersenen via de bloedbaan.

  Het hormoon insuline speelt hierbij een belangrijke rol. Het controleert hoeveel suiker uit het bloed in de overige lichaamscellen terecht komt. Het reguleert ook het bloedsuikerniveau zodat de waarde hiervan bij gezonde mensen in het normale bereik ligt. Als er te weinig insuline in het lichaam is zal de bloedsuikerwaarde toenemen.

 

© 2015 - 2022 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel