ZELFTEST OP HET COVID-19 VIRUS VERBODEN

Vorige Artikel 3 van 14 Volgende

Als geloofwaardigheid en wetenschap met elkaar samenwerken komt het goed!

Belangrijk informatie over het aanbieden van coronatests

Alleen voor particulieren:

Het verkopen van hoogrisico zelftests aan particulieren is in Nederland verboden. Hieronder vallen ondermeer de HIV test en thans de coronatest. Het verkopen van de HIV zelftest is zo en zo illegaal. Voor de coronatest geldt dat er door de Inspectie voor Gezondheidszorg geen toestemming is  gegeven de test in Nederland op de markt te brengen. Hiertoe zou de test het zogenaamde CE keurmerk moeten bezitten. En dat is niet zo.

Een 'alternatief' voor de corona zelftest is de zogeheten (CE goedgekeurde) c-reactieve proteïne zelftest (niet verkrijgbaar bij 24gezondheid.nl). Deze test vertoond, naar recent bescheiden onderzoek, hoge(re) CRP waarden bij het nieuwe coronavirus (2019-nCoV), dit als gevolg van virale alveolaire schade welke ook werd gezien bij de SARS-epidemie in 2002. 

De Chinese National Health Commission heeft een richtlijn vrijgegeven voor de diagnose en behandeling van 2019-nCoV, waarin het gebruik van CRP-tests wordt aanbevolen, aanvullend met diverse klinische parameters voor evaluatie en follow-up van de corona virusinfectie. 

Het Coronavirus

Het coronavirus in zijn huidige vorm (covid-19) is een virus met een hoog pathogeen. Een pathogeen is een ziekteverwekker van biologische oorsprong welke een infectieziekte kan veroorzaken.

Een hoog pathogeen geeft aan dat de infectie zeer besmettelijk is, een hoog sterftecijfer heeft, paniekreacties teweeg brengt, angstgevoelens, moeilijk te behandelen en er is geen medicijn, voorzorg of vaccin. Immuniteit is afwezig.

Symptomen na infectie zoals aangegeven door de Chinese National Health Commission

COVID-19 (ziekte van Coronavirus 2019) verwijst naar longontsteking veroorzaakt door de 2019- nCoV-infectie, welke zich voornamelijk manifesteert door koorts, vermoeidheid en droge hoest. Enkele patiënten hebben symptomen zoals verstopte neus, loopneus, keelpijn, spierpijn en diarree. Bij veel ernstige patiënten treden ademhalingsmoeilijkheden en / of hypoxemie (zuurstoftekort in het bloed) op na ongeveer een week. Gevolgd door acute ademnood, septische shock en metabole acidose (hyperventilatie, malaise, misselijkheid en braken) en  stollingsstoornissen die moeilijk te corrigeren zijn, en het z.g. multiple orgaan disfunctie syndroom (MODS), etc. Met name ernstige en kritische patiënten kunnen matige tot lichte koorts hebben of zelfs geen duidelijke koorts tijdens het verloop van de ziekte. Milde gevallen vertonen alleen lichte koorts, lichte vermoeidheid en geen tekenen van longontsteking.

De meeste patiënten hebben echter een goede prognose en relatief weinig patiënten zijn ernstig ziek. Sterfgevallen komen in het algemeen vaker voor bij ouderen en mensen met chronische onderliggende aandoeningen.

(Referentie: diagnose- en behandelingsprotocol voor COVID-19 (proefversie 6) uitgegeven door National Health Commissie en nationale administratie van traditionele Chinese geneeskunde)

Waarom informatie uit China over het coronavirus?

China heeft een groeiende hub voor de gezondheidszorg, onderzoek en ontwikkeling. In het geval van het coronavirus loopt China uiteraard voorop in de opgebouwde kennis. Kennis die zij openlijk beschikbaar stellen aan het buitenland. Dit valt zeer te prijzen.

Het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en -preventie heeft een kritische meertalige handleiding gepubliceerd in zowel het Engels als het Frans om de meest up-to-date informatie over controle en preventie van COVID-19 met andere landen te delen. Onderstaand de Engelse versies.

Algemene vragen (Azië)

Vragen over bescherming (Azië)

Diagnose en behandeling (Azië)

Vragen voor zwangere vrouwen, moeder en kinderen (Azië)

Natuurlijk is er ook kritiek op de regionale autoriteiten in China

Lokale functionarissen in Wuhan en de provincie Hubei kregen zowel in eigen land als internationaal kritiek. Ze werden beschuldigd van een gebrek aan transparantie en het onterecht censureren van de Chinese sociale media tijdens de eerste weken van de uitbraak. Op 1 januari 2020 ondervroeg de politie van Wuhan acht bewoners vanwege het "verspreiden van valse informatie", namelijk het beschrijven van de nieuwe infectie als SARS-achtig. Een van hen, de arts Li Wenliang, die zijn voormalige medestudenten op de hoogte bracht van het coronavirus in een WeChat-groep, werd op 3 januari door de politie gewaarschuwd tegen het "verspreiden van onwaarheden" die "de sociale orde ernstig hadden verstoord" en werd verplicht een verklaring te ondertekenen waarin hij afstand nam van zijn gedrag. Op 6 februari 2020 werd gemeld dat Li was overleden nadat hij de ziekte had opgelopen van een patiënt in januari 2020. De politie van Wuhan verklaarde later via een bericht op haar officiële Weibo-kanaal dat "acht mensen waren behandeld volgens de wet". De politie verduidelijkte later via Weibo dat ze alleen "voorlichting en kritiek" had gegeven en zich had onthouden van hardere straffen zoals "waarschuwingen, boetes of detentie". Lokale functionarissen werden ook bekritiseerd, omdat ze begin januari bewijs voor de overdracht van mens tot mens verborgen hadden gehouden en op het Volkscongres berichten over de ziekte uit politieke overwegingen onderdrukt hadden.

Redactie 24gezondheid.nl

© 2015 - 2021 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel