CORONA ANTISTOFFEN TEST (LABORATORIUM TEST)

Artikel 1 van 1
€ 59,00 (inclusief btw)

Corona Antistoffen Test

COVID-19 antistoffen

De cerascreen® Corona Antistoffen Test is een betrouwbare test volgens de ELISA-methode (geen sneltest!). Het ingediende bloedmonster wordt in het gecertificeerde medische laboratorium getest op antistoffen tegen het coronavirus (SARS-CoV-2). Na ontvangst van uw bloedmonster in het laboratorium duurt het ongeveer 12-48 uur voor u uw testresultaten krijgt. De test heeft een hoge nauwkeurigheid, met een sensitiviteit van 97,4 - 100% en een specificiteit van 98,9 - 99,2%.

Neem uw bloedmonster gemakkelijk thuis met onze bloedafname en retourkit. Uw bloedmonster wordt in het laboratorium onderzocht op antistoffen. 

Het versturen van het bloedmonster naar het medisch laboratorium is inbegrepen in de bloedafnameset en is voor u gratis.

Meer zekerheid of uw lichaam antistoffen heeft ontwikkeld tegen SARS-CoV-2 en of er een infectie is geweest met het coronavirus.

 • Veilig en discreet thuis een bloedmonster nemen
 • Hoge betrouwbaarheid van de laboratoriumresultaten van de SARS-CoV-2-antistoffen test - vergelijkbaar met het nemen van een bloedmonster bij uw arts
 • Hoge significantie, vanwege de meting van het langlevende IgG-antistof - ook voor de detectie van COVID-19-infecties in het verleden
 • Samenwerking met geaccrediteerde medische laboratoria
 • Geen risico op infectie door bezoek aan arts of medisch personeel
 • Laboratorium- en verzendkosten inbegrepen
 • Diagnostiek in het laboratorium met behulp van de erkende ELISA-methode (geen sneltest!)
 • cerascreen ® is een gecertificeerde fabrikant van medische hulpmiddelen ISO gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001 en DIN EN ISO 13485

Belangrijke opmerking: als u zich ziek voelt of symptomen vertoont die overeenkomen met een corona-infectie, moet u in ieder geval onmiddellijk contact opnemen met uw arts.

Deze test kan niet naar België worden verstuurd!

Afloop Corona Antistoffen Test

Opmerking: het resultaat is een momentopname op het moment van bemonstering.

 

Uitvoeren van de test:

             bloedmonster nemen

 • Bloedmonster nemen

Neem met behulp van de lancet uit de Covid-19 Antistoffen Test een paar druppels bloed en plaats dit in het bloedmonsterbuisje. 

Onze aanbeveling: Neem het monster op zijn vroegst 14 dagen nadat u verdachte symptomen heeft gehad. Vanaf dit punt is de antistoffen analyse meestal het meest zinvol.

Test activeren

 • Corona-19 Antistoffen Test activeren

Log in op uw my cerascreen® gebruikersaccount of gebruik de my cerascreen® app en voer uw 6-stellige activeringsnummer in. Beantwoord daarna een korte vragenlijst over uw eerdere ziekten en klachten.

Bloedmonster versturen

 • Bloedmonster versturen

Met de meegeleverde retourenenvelop kunt u het bloedmonsterbuisje gratis naar ons laboratorium sturen.

Laboratorium analyse Covid-19 Antistoffen Test

  Laboratorium analyse

 • Laboratorium analyse

In ons diagnostisch laboratorium wordt uw monster onderzocht op specifieke antilichamen van klasse IgG tegen het virus SARS-CoV-2.

   Resultatenrapport

 • Resultatenrapport

Het resultatenrapport vertelt u of de test positief of negatief was, d.w.z. of u het coronavirus al heeft gehad en daarom mogelijk geïmmuniseerd bent.

  Hoge kwaliteitsnormen

 • Hoge kwaliteitsnormen

De zelftests van cerascreen ® worden geanalyseerd in gespecialiseerde diagnostische laboratoria. Alle Cerasceen laboratoriumpartners voldoen aan de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen.


Waarom zelf testen op antistoffen?

De uitvoering vindt veilig en discreet thuis plaats: U hoeft uw huis niet te verlaten tijdens de pandemie en hoeft niet naar de spreekkamer van uw huisarts te gaan. Op deze manier beschermt u andere mensen en stelt u medisch personeel niet bloot aan een infectierisico.

De cerascreen® Corona Antistoffen Test wordt geanalyseerd door een diagnostisch laboratorium en gebruikt dezelfde procedures die worden gebruikt voor onderzoek naar het Coronavirus. Hoe meer antistoffen testen worden uitgevoerd, hoe beter de status van de pandemie kan worden geschat.

U profiteert van de expertise van cerascreen ® welke marktleider is voor medische zelftests in Europa, met 8 jaar ervaring in het ontwikkelen en evalueren van tests. Cerascreen heeft  meer dan 40 goedgekeurde testkits (medische hulpmiddelen) ontwikkeld, 250.000 monsters geëvalueerd en geleverd aan 19 landen in Europa.

Hoelang blijven antistoffen tegen COVID-19 in het lichaam?

De wetenschap verzamelt steeds meer bewijzen van hoe lang antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het lichaam blijven en of mensen immuun zijn voor het virus na het hebben van COVID-19. Er is onlangs goed onderzoeksnieuws gekomen.

Zo bleek uit een studie die in januari 2021 in het gerenommeerde tijdschrift Science verscheen: zelfs 6 tot 8 maanden na besmetting met het coronavirus hadden de meeste studiedeelnemers nog steeds antistoffen en geheugencellen in hun bloed, die mogelijk immuniteit hebben tegen het virus produceert.

Quelle: J. M. Dan u. a., „Immunological memory to SARS-CoV-2 assessed for up to 8 months after infection“, Science, Jan. 2021, doi: 10.1126/science.abf4063.

ELISA-meting op IgG-antistoffen

Antistoffen ontwikkeling lichaam

Waarom alleen IgG-antistoffen meten?

De Covid-19 Antistoffen Test gebruikt de zinvolle meting van de langlevende IgG-antistoffen. Deze antistoffen analyse suggereert dat de SARS-CoV-2-infectie al is verdwenen, maar kan ook een langer geleden infectie aantonen. Daarentegen lijken IgM- en IgA-antilichamen slechts gedurende zeer korte tijd detecteerbaar te zijn.

Laboratoriumtest met ELISA-methode vs. Snelle test

De grootst mogelijke resultaatnauwkeurigheid van de Covid-19 antistoffen test is doorslaggevend! Hoe hoger de specificiteit van de meting, hoe groter de kans op een correct testresultaat.

De cerascreen ® Corona Antistoffen Test is gebaseerd op de erkende ELISA-methode.

Deze gevestigde procedure is zeer nauwkeurig en wordt in het diagnostisch laboratorium uitgevoerd door gespecialiseerde specialisten. Experts zijn daarom van mening dat dergelijke metingen zinvoller zijn dan sneltests, die u meteen een resultaat thuis laten zien.


Vragen over de Covid-19 Antistoffen Test

 • Waarom zijn antistoffen tests belangrijk?

  Niet iedereen die met het coronavirus is besmet, ontwikkelt symptomen die zo ernstig zijn dat ze naar de dokter gaan. En niet iedereen in Nederland wordt getest. Dit maakt het voor onderzoekers moeilijk om in te schatten hoeveel mensen daadwerkelijk ziek waren en hoeveel mensen die besmet kunnen hebben. Met een antistoffen test kan een ruw, onbekend aantal worden vastgesteld en kan de verspreiding van het virus beter worden gevolgd. Dit kan een belangrijke factor zijn bij het beslissen of contactbeperkingen en andere maatregelen kunnen worden versoepeld.

  Hoe helpen antistoffen tests? Als u al bent geïnfecteerd met het SARS-CoV-2-coronavirus, draagt u waarschijnlijk bepaalde antistoffen bij u. Laboratoria kunnen deze antistoffen in het bloed detecteren. Dit geeft u een indicatie of u COVID-19 al heeft gehad en daarom waarschijnlijk immuun bent voor een andere infectie.

 • Wie moet de test uitvoeren?

  De antistoffen test is nuttig voor alle mensen die willen controleren of ze COVID-19 al hebben gehad. Het nieuwe coronavirus veroorzaakt in sommige gevallen slechts milde griepachtige symptomen of zelfs helemaal geen klachten. Dit is de reden waarom veel mensen niet zeker weten of ze het virus al hebben gehad.

  De antistoffen zijn één tot twee weken na het begin van de ziekte detecteerbaar. Als vuistregel kan worden gesteld dat de test nuttig is vanaf ongeveer 14 dagen nadat u griepachtige symptomen had.

  Als u op dit moment symptomen van griep of verkoudheid heeft, is de antistoffen test nog niet mogelijk - de antistoffen kunnen niet altijd in een vroeg stadium van de ziekte worden gevonden. 

 • Hoe werkt de test?

  De Corona Antistoffen Test is een test- en retourkit voor thuis. U neemt een klein bloedmonster uit uw vingertop, waar en wanneer u maar wilt. Stuur dan het bloedmonsterbuisje naar ons diagnostisch laboratorium.

  Het laboratorium gebruikt de gevestigde ELISA-methode om de IgG-antistoffen te detecteren die het lichaam in uw bloed aanmaakt tegen het coronavirus. Wanneer de evaluatie is voltooid, ontvangt u een melding per e-mail of via de my cerascreen®-app. Vervolgens kunt u uw rapport met uw persoonlijke resultaten downloaden.

 • Hoe zinvol is de test?

  De cerascreen® Corona Antistoffen Test gebruikt de wetenschappelijk vastgestelde meetmethoden voor antistoffen analyse met COVID-19. Het is momenteel de meest zinvolle methode om te bepalen of u het coronavirus al in uw lichaam heeft gehad.

  Zoals de meeste medische tests is het niet 100 procent nauwkeurig. In zeldzame gevallen is een vals-positief resultaat  (u bent positief getest maar had het virus nog niet) of vals-negatief resultaat mogelijk (u bent negatief getest maar hadden het virus al).

  De nauwkeurigheid van laboratoriumtests zoals de cerascreen® Antistoffen Test  is echter aanzienlijk hoger dan die van sneltests, die onmiddellijk en zonder laboratoriumanalyse resultaten opleveren.

 • Wat zegt het resultaat mij?

  Het resultatenrapport vertelt u of uw resultaat positief of negatief was. Positief betekent dat antilichamen tegen SARS-CoV-2 in uw bloed zijn gemeten. Negatief betekent dat dit niet het geval was.

  Een positief resultaat geeft aan dat u mogelijk al bent geïnfecteerd met het coronavirus.

 • Wat is de ELISA-meetmethode?

  ELISA staat voor "Enzyme-linked Immunosorbent Assay". Het is de standaard wetenschappelijke methode waarmee laboratoria antistoffen in het bloed detecteren. ELISA wordt bijvoorbeeld gebruikt bij allergietesten of bij de diagnose van infectieziekten, en is ook de gevestigde laboratoriummeting voor antistoffen tests tegen SARS-CoV-2.

  Een speciale laboratoriumplaat is bedekt met het virus (het antigeen), waarna uw monster wordt toegevoegd. Als er antilichamen in het monster zitten, zullen na verloop van tijd complexen van antistoffen en antigeen op de plaat worden gevormd.

  Het laboratorium voegt dan een speciaal enzym toe dat ook aan een antistof is gebonden. Als er eerder antistof-antigeencomplexen op de plaat zijn gevormd, worden de nieuwe enzym-antistofstructuren erop aangelegd. Het grotere complex dat hieruit voortvloeit heet "ELISA sandwich" .

  Wanneer deze 'sandwiches' worden gemaakt, verandert een chemische stof die aan het enzym wordt toegevoegd in een kleurstof die op de plaat te zien is. Hoe intens deze kleur later blijkt, laat zien of er antistoffen in het monster zitten en zo ja, hoeveel.

 • Moet ik mijn resultaat melden?

  nee. In tegenstelling tot het resultaat van een PCR-test, hoeft de antistoffen test niet te worden gerapporteerd. Noch u, noch ons laboratorium zijn verplicht om het resultaat te melden aan de gezondheidsafdeling.

  Momenteel zijn er geen speciale voorschriften voor mensen met een positieve antistoffen test tegen het coronavirus. Dezelfde contactbeperkingen zijn op jou van toepassing, zelfs met een mogelijke immunisatie.

 • Wat betekent immunisatie?

  Als ziekteverwekkers zoals virussen uw lichaam binnendringen, werkt uw immuunsysteem onder hoge druk om ze te bestrijden. Er worden onder andere antilichamen geproduceerd.

  Deze antistoffen zijn gericht tegen specifieke pathogenen. Specifieke antistoffen herkennen een bepaald virus of bacterie, binden zich aan de ziekteverwekker en laten de immuuncellen deze aanvallen.

  Zodra uw immuunsysteem de antistoffen heeft aangemaakt, blijven ze lange tijd in het lichaam. Hoe lang hangt af van de klasse van antilichamen. Zo zijn de IgG-antistoffen nog jaren actief in het bestrijden van virussen. Zolang ze zich in het lichaam bevinden, kunnen ze hetzelfde virus onschadelijk maken als ze het opnieuw tegenkomen. Als dit het geval is, bent u praktisch immuun voor de ziekteverwekker - men spreekt van een immunisatie.

 • Ben ik immuun voor een positief resultaat?

  Het is momenteel nog niet wetenschappelijk bewezen dat u na een infectie met het coronavirus echt immuun bent voor een nieuwe infectie. Eerste studies bij mensen en apen maken de onderzoekers echter optimistisch dat de meeste mensen een immunisatie zullen ontwikkelen na het overleven van COVID-19.

  Andere onderzoeken uit China en Zuid-Korea suggereren dat mensen daar meerdere keren met het virus zijn besmet of dat het virus voor de tweede keer actief is geworden. Volgens sommige virologen kan dit komen door de meetmethoden die op bepaalde meettijden negatieve resultaten opleveren, ook al zit het virus nog in het lichaam.

 • Is er een hotline voor het coronavirus?

  Neem voor dringende vragen over het coronavirus contact op met uw huisarts. Voor algemene vragen over het coronavirus kunt u contact opnemen met de hotline van het RIVM via: 0800 1351. 

  Bel in geval van nood, zoals kortademigheid, 112.

 • Wat betekenen SARS-CoV-2 en COVID-19?

  SARS-CoV-2 is de wetenschappelijke naam voor het nieuwe type coronavirus. De afkorting staat voor Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (ernstig acuut respiratoir syndroom Coronavirus 2).

  COVID-19 staat op zijn beurt voor de ziekte die het virus veroorzaakt. Het is de afkorting van Coronavirus-Disease-2019. Het jaar verwijst naar de eerste uitbraak van de ziekte in China in december 2019.

  COVID-19 kan mensen van alle leeftijden krijgen. Het komt minder vaak voor bij kinderen onder de 15 jaar, maar komt ook voor bij zuigelingen.

  Ernstige en potentieel gevaarlijke verlopen treffen vooral ouderen en mensen met eerdere ziekten (bijv. kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, longaandoeningen, astma) en mogelijk ook rokers.

 • Wat zijn de symptomen?

  Uit gegevens uit China, waar het virus voor het eerst brak, blijkt dat ongeveer 80 procent van de getroffenen milde of matige verlopen heeft. In dit geval onder andere (meestal droge) hoest, koorts en soms loopneus, tot lichte longontsteking.

  Sommige mensen voelen helemaal geen symptomen , maar zijn nog steeds besmettelijk, ze hebben zogenaamde stille infecties. Ondertussen wijzen onderzoeken ook uit dat het verlies van geur en smaak een teken kan zijn van het coronavirus.

  Bij ernstige verlopen is er ernstige longontsteking met ademhalingsproblemen en kortademigheid tot levensbedreigend long- en orgaanfalen.

  Andere symptomen , die minder vaak voorkomen maar ook zijn gemeld, zijn volgens het Robert Koch Instituut (Duitse RIVM):
  - Keelpijn en hoofdpijn en pijn in het lichaam
  - Verlies van eetlust en gewichtsverlies
  - Misselijkheid, buikpijn, braken en diarree
  - Huiduitslag 
  - Conjunctivitis

 • Voor wie is de test niet geschikt?

  De Corona Antistoffen Test is niet geschikt of alleen geschikt voor bepaalde groepen mensen:

  • Mensen met infectieziekten zoals hepatitis en HIV mogen de Corona Antistoffen Test niet uitvoeren
  • Mensen met bloederziekte (hemofilie) zullen de bloedtest niet uitvoeren
  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven mogen de Corona Antistoffen Test alleen onder medisch toezicht uitvoeren. De referentiewaarden en aanbevelingen zijn evenmin op hen van toepassing, dus u moet de aanbevelingen over uw testresultaten met uw arts of therapeut bespreken
  • De Antistoffen Test is niet bedoeld voor kinderen onder 18 jaar
  • De test is niet bedoeld om een acute coronavirus-infectie te diagnosticeren. Als u griepverschijnselen heeft, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

 

 

© 2015 - 2022 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel