IJZERTEKORT TEST - Ferritine waarde

Artikelnummer: 251620703840
Vorige Artikel 27 van 38 Volgende
€ 29,00 (inclusief btw)

IJzertekort Test

Laboratorium test

IJzer is nodig om zuurstof in ons bloed naar alle delen van het lichaam te vervoeren en fungeert als katalysator voor vele enzymatische processen. IJzer is een belangrijke voedingsstof die door voedsel wordt opgenomen en uw lichaam niet zelf kan aanmaken. 

Een ijzertekort is meestal het gevolg van slechte voeding en is wereldwijd het meest voorkomende voedingstekort. Een op de drie mensen heeft een tekort aan ijzer. Er zijn een aantal risico groepen die meer ijzer nodig hebben, zoals vatbare ouderen, vegetariërs, veganisten en professionele sporters. Vrouwen hebben meer ijzer nodig vanwege de maandelijkse menstruatie. Bij mannen en postmenopauzale vrouwen kan een ijzertekort ook op een bloeding in het maag-darmkanaal duiden.

Mogelijke oorzaken ijzertekort op een rijtje:

Zoals gezegd een voedingspatroon dat te weinig ijzer bevat (bijvoorbeeld door veganisme of alcoholisme).  

Een stoornis in het opnemen van het ijzer in de darm door beschadiging van het slijmvlies van de darm (bijvoorbeeld als gevolg van operaties aan de dunne darm, denk aan ziekte van Crohn of coeliakie)

Een toename van ijzerverlies zoals bij bloeding of menstruatie. Bloed bevat veel ijzer. Dus als je veel bloedt, verlies je veel ijzer.

Een toename van ijzerbehoefte, zoals bij een zwangerschap. Hierbij kan de ijzerbehoefte van het lichaam stijgen en krijg je bloedarmoede tijdens de zwangerschap.

IJzertekort kan ook ontstaan bij chronische ziekten, zoals reuma, ontsteking in bot, maagzweer, kwaadaardige aandoeningen waaronder, maag- of darmkanker en bij een acute infectie zoals van de luchtwegen, urinewegen of maag-darmstelsel. 

Een tekort aan ijzer kan onder andere ook de volgende nadelen hebben:

  • Droge huid
  • Brokkelige nagels
  • Vermoeid
  • Zwak immuunsysteem
  • Vlekken voor ogen
  • Duizelig

Deze IJzertekort Test analyseert de concentratie van ferritine in uw bloed. Ferritine is de opslagvorm van ijzer in ons lichaam.


Uw persoonlijke testresultaten

Zodra uw bloedmonster is geëvalueerd, ontvangt u van Cerascreen uw persoonlijk resultatenrapport via de my cerascreen® app of online via uw beveiligde klantenomgeving. U kunt uw resultatenrapport eenvoudig bekijken op uw smartphone, tablet of computer. Bovendien kunt u uw resultaten ook uitprinten en meenemen.

Laboratorium analyse: Leer hoe hoog uw ferritine niveau is en of u uw lichaam van voldoende ijzer voorziet.

Practische adviezen: Leer hoe u een ijzertekort voorkomt.

Gezondheidsinformatie: Lees hoe het lichaam aan ijzer komt en welke functies ijzer heeft.

Voorbeeld persoonlijk resultaten rapport ijzertekort testBekijk voorbeeldrapport

 

© 2015 - 2021 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel