OORZAAK MAAG-DARMKLACHTEN (LABORATORIUM TEST)

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende
€ 158,00 (inclusief btw)

Met onze Bundle Oorzaken Maag-darmklachten kunt u met 2 tests een breed scala aan symptomen van onverklaarde oorzaken onderzoeken. Van niet-specifieke maag-darmklachten tot sterke allergische reacties. Voor de test wordt uw bloed uitgebreid geanalyseerd in het medisch laboratorium op specifieke antistoffen van de typen IgE en IgG en op diamineoxidase. Hierdoor krijgt u een eerste aanwijzing over mogelijke intoleranties.

De Bundle Oorzaken Maag-darmklachten kan u een eerste indicatie van een mogelijke voedselallergie of voedselintolerantie geven. Bovendien kunt u met de Histamine Test uw bloedmonster laten analyseren op een mogelijke histamine intolerantie.

  • Leer welke voedingsmiddelen u niet verdraagt
  • Ontdek mogelijke oorzaken van maag-darmklachten
  • Analyse in medisch laboratorium
  • Resultaten binnen 2-3 dagen na ontvangst van het monster

Onderstaande tests zijn inbegrepen:

Zowel IgE als IgG4 zijn zogenaamde immunoglobulinen. Ze bestrijden stoffen in ons lichaam die door ons immuunsysteem als schadelijk worden herkend. Dit omvat bijvoorbeeld ziektekiemen en ziekteverwekkers. De boodschappersubstantie histamine speelt een doorslaggevende rol in dit afweermechanisme.

Bij een voedselallergie ontsporen deze belangrijke afweerreacties echter. Het lichaam maakt ook een groot aantal antistoffen aan als het gaat om ‘onschadelijke’ stoffen, zoals voedselcomponenten. Ongeacht dit kan ook de afbraak van histamine worden verstoord. Het resultaat is een te hoge concentratie histamine in het bloed. In sommige gevallen leiden deze onjuiste reacties tot klassieke allergische reacties, zoals maag-darmklachten, huidreacties en branderig gevoel in de mond.

  • Histamine Test
  • Voedselreactie Test

Voordelen van de Bundle Oorzaken Maag-darmklachten

Niet-herkende voedselallergieën en voedselintoleranties kunnen uw levenskwaliteit verminderen met diverse onaangename klachten. Symptomen zijn onder meer huiduitslag, branderig gevoel in de mond en tong, diarree en buikpijn, jeukende keel en kortademigheid. 

Voor de cerascreen® zelftests hoeft u niet naar een praktijk of kliniek te gaan en hoeft u niet te wachten op een afspraak. U ontvangt gedetailleerde, geïllustreerde instructies en kunt het bloedmonster gemakkelijk thuis afnemen. Ons gecertificeerde diagnostische laboratorium analyseert vervolgens uw bloed op IgE en IgG antistoffen en op diamineoxidase concentratie in uw bloed.

Met de Voedselreactie Test en Histamine Test komt u te weten of uw lichaam allergisch of intolerant is voor bepaalde levensmiddelen en komt u uw DAO-waarde te weten. Met behulp van onze gebruiksvriendelijke aanbevelingen kunt u actief uw allergieën en intoleranties bestrijden door een uitgebalanceerd dieet te volgen. Bovendien krijgt u in uw resultatenrapport extra informatie over het thema allergie en intolerantie.

Histamine

Een histamine intolerantie is geen normale allergie. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen de twee aandoeningen omdat de symptomen vrijwel identiek zijn. en in beide gevallen optreden na het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen. Dat is de reden dat histamine-intolerantie ook wel een pseudo allergie wordt genoemd.

De symptomen van histamine intolerantie zijn vergelijkbaar met die van een allergische reactie. Dat maakt het lastig de intolerantie te herkennen. Klachten treden op na het eten van voedsel met een hoog histamine gehalte, vaak in de eerste twee uur na de maaltijd. De klachten kunnen 12 uur lang, of zelfs langer, aanhouden.

Kenmerkende symptomen bij een histamine intolerantie:
- Hoofdpijn migraine, duizeligheid
- Kramp bloedingen of diarree
- Veranderingen in bloeddruk hartritmestoornis
- Long en ademhalingsproblemen

Voedselallergie & voedselintolerantie

Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op een voedselallergie of een voedselintolerantie. Sommigen zijn mild en amper merkbaar, anderen kunt u niet over het hoofd zien, of zijn zelfs ernstig, zoals een anafylactische schok. Voedselallergieën hebben niet altijd alleen maar effect op de mond en het spijsverteringskanaal, ook de huid en het ademhalingssysteem kunnen erbij betrokken zijn.

Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op een voedselallergie of een voedselintolerantie. Sommigen zijn mild en amper merkbaar, anderen kunt u niet over het hoofd zien, of zijn zelfs ernstig, zoals een anafylactische schok. Voedselallergieën hebben niet altijd alleen maar effect op de mond en het spijsverteringskanaal, ook de huid en het ademhalingssysteem kunnen erbij betrokken zijn.

Kenmerkende symptomen bij een histamine intolerantie:
- Hoofdpijn, migraine, duizeligheid
- Kramp bloedingen of diarree
- Veranderingen in bloeddruk hartritmestoornis
- Long en ademhalingsproblemen

Test informatie
Test uitvoeren


Bloedmonster nemen

1. Bloedmonster nemen
Met behulp van het meegeleverde lancet in de zelftests kunt u enkele druppels bloed afnemen. 

Test online activeren

2. Test online activeren
Log in op de my cerascreen®-app of in uw gebruikersaccount op onze website. Hier activeert u de test en beantwoordt u enkele korte vragen zodat we u gepersonaliseerde aanbevelingen kunnen geven.

Bloedmonster versturen

3. Bloedmonster versturen
Met de meegeleverde retourenenvelop kunt u de droge bloedspotkaart en het bloedbuisje gratis naar ons laboratorium sturen.

Laboratorium onderzoek

Laboratorium analyse

Laboratorium analyse
In het gespecialiseerd medisch laboratorium wordt uw bloedmonster getest op de concentratie van specifieke IgE-antistoffen tegen 26 verschillende voedingsmiddelen en op de concentratie van specifieke IgG4-antistoffen tegen 40 verschillende voedingsmiddelen in uw capillair bloed. Bovendien wordt de DAO-concentratie in uw bloed gemeten. 

Testresultaten

Testresultaten
U ontvangt een persoonlijk resultatenrapport waarin staat of u gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen en of er een verhoogd aantal specifieke IgG4-antistoffen is. Het rapport geeft ook voedingstips waarmee u ondanks allergieën en intoleranties voor voedingsmiddelen en histamine een uitgebalanceerd dieet kunt volgen.

Gecertificeerd laboratorium

Hoge kwaliteitsnormen
De gezondheidstests van cerascreen® worden in een gespecialiseerd diagnostisch laboratorium, waarmee ook artsen en klinieken samenwerken geanalyseerd. Al onze laboratorium partners werken met hoge kwaliteitsnormen.

© 2015 - 2021 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel