-18%

FLOWFLEX™ SARS-CoV-2 ANTIGEEN SNELTEST (5 STUKS)

Vorige Artikel 3 van 6 Volgende
€ 19,75 € 16,25 (exclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

FLOWFLEX™ SARS-CoV-2 ANTIGEEN SNELTEST (5 stuks)

(Tijdelijke goedkeuring verkoop door het RIVM)

Een sneltest voor corona is een antigeen sneltest, en niet hetzelfde als een PCR-test die in (GGD)teststraten wordt uitgevoerd. Wanneer de uitslag van de corona sneltest positief is, bestaat een er een grote kans dat je besmet bent met het coronavirus.

Heb jij klachten die horen bij de verschijnselen van het corona virus? Volg de richtlijnen van de overheid: blijf dan thuis, vermijd zo veel mogelijk contact en laat je zo snel mogelijk testen bij de GGD. De meest actuele en betrouwbare informatie over COVID-19 is beschikbaar via het RIVM en de Rijksoverheid.

Wat zit er in de corona sneltest?

• 1x teststrip (afzonderlijk verpakt in een verpakkingszakje met droogmiddel)

• Buisje met testvloeistof

• Druppelaar

• Steriel wattenstaafje

• Nederlandse handleiding

Hoe begin je aan een corona sneltest?

Zorg dat je een telefoon of stopwatch bij de hand hebt om de tijd in de gaten te houden. Dit is nodig tijdens het uitvoeren van de sneltest en bij het aflezen van de uitslag.

Stap 1: Lees altijd eerst zorgvuldig de bijsluiter.

Stap 2: Zorg dat de teststrips (in de verpakking) op kamertemperatuur komen.

Stap 3: Bij de scheurlijn kan je de verpakking openen. Je moet dan meteen de test gebruiken. Het droogzakje kan je weggooien.

Stap 4: Kijk wel goed of het droogmiddel geel is en de teststrip nog heel is. Als dat zo is, ben je klaar om je corona sneltest zelf af te nemen.

Hoe voer je de corona sneltest uit?

Stap 1: Begin met goed snuiten van je neus in een tissue.

Stap 2: Zorg dat je schone handen hebt. Was met zeep of gebruik desinfecterende gel. Trek aan het lipje van het vloeistof buisje, en verwijder de folie die hier omheen zit.

Stap 3: Haal het wattenstaafje bij de handgreep uit de verpakking. Raak de punt van het watje niet aan.

Stap 4: Hou je hoofd een beetje achterover.

Stap 5: Stop de punt van het wattenstaafje in je linker neusgat en duw, zonder te hard te drukken, het wattenstaafje ongeveer 2 cm naar binnen (richting de keelholte - parallel aan het gehemelte).

Stap 6: Draai het wattenstaafje 4 keer rond langs de binnenkant van je neus in ongeveer 15 seconden. Het is belangrijk deze tijd goed aan te houden. Als dit gebeurd is kan je het wattenstaafje uit je neus halen.

Stap 7: Gebruik hetzelfde wattenstaafje om deze stappen ook in je rechter neusgat te herhalen.

Hoe krijg je de uitslag van de corona sneltest?

Stap 1: Stop je gebruikte wattenstaafje in het buisje met testvloeistof. Knijp in de onderkant van het buisje en draai meer dan 10 keer rond met het wattenstaafje.

Stap 2: Haal het wattenstaafje eruit terwijl je de zijkanten van het buisje dichtgeknepen houdt. Het dichtknijpen van de zijkanten zorgt voor een duidelijk testresultaat.

Stap 3: Druk de dispenserdop op het testbuisje.

Stap 4: Plaats de teststrip op een vlakke ondergrond. Houd het buisje verticaal boven het ronde gemarkeerde gebied. Doe dit niet boven het rechthoekige venster, dit is waar het resultaat getoond wordt.

Stap 5: Zorg dat er exact 4 druppels op het testvlak vallen. Je kan eventueel voorzichtig in het buisje knijpen.

Stap 6: Toch een foutje gemaakt en zijn het 5 druppels geworden? Je kan ook dan nog doorgaan met de test.

Stap 7: Wacht 15 minuten, zet hier eventueel een alarm voor. Je hebt daarna 15 minuten om het testresultaat af te lezen. Als je langer wacht is het mogelijk dat het resultaat niet meer juist.

Let op: Voor een goed testresultaat is het noodzakelijk om tijdens stap 2 het buisje goed samen te hebben geknepen. Doe je dit niet, kan er te veel testvloeistof op het wattenstaafje blijven waardoor een onjuist resultaat wordt gegeven.

Wat betekent je testresultaat?

Belangrijk is dat je de instructies van de overheid bij zelftesten opvolgt bij de uitslag van je test. Je test kan positief, negatief of ongeldig zijn.

In het controlevenster zie je een controlelijn (C) en een testlijn (T).

  • Is er geen controlelijn (C) zichtbaar? Dan is je testresultaat ongeldig. Het maakt niet uit of je testlijn (T) wel zichtbaar is. Is de controlelijn (C) slechts heel licht zichtbaar? Dan heb je mogelijk een foutje gemaakt met je test, en kan je de test herhalen met dezelfde materialen.
  • Zijn de controlelijn (C) en testlijn (T) beide zichtbaar? Dan is je testresultaat positief. Ook als de testlijn maar heel licht zichtbaar is, betekent dit dat je waarschijnlijk het coronavirus hebt. Volg de richtlijnen van de overheid: ga in zelfisolatie en laat de uitslag bevestigen door een test door de GGD.
  • Is de controlelijn (C) zichtbaar maar de testlijn (T) niet? Dan is je testresultaat negatief. Het is dus onwaarschijnlijk dat je corona hebt. Het is wel belangrijk om maatregelen rondom hygiëne te blijven volgen. Bedenk ook dat de test een momentopname is.
© 2015 - 2022 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel