DARMFLORA TEST (LABORATORIUM TEST)

Vorige Artikel 4 van 4
€ 139,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Analyse van het intestinale microbioom

Uw darmflora is net zo individueel als uw vingerafdruk. Maar het zegt veel meer over uw gezondheid. Wetenschappers onderzoeken momenteel de talrijke verbanden. De diversiteit van uw darmflora houdt verband met darmgezondheid en ziekterisico's. De juiste darmbacteriën beschermen tegen ziekten en spijsverteringsstoornissen.

De cerascreen® Darmflora Test is een diagnostische zelftest voor thuis, waarmee u de samenstelling van de bacteriën in uw darmen bepaalt. In het laboratorium wordt het DNA van de darmbacteriën geanalyseerd met behulp van de nieuwste biotechnologie. U krijgt een uitgebreid inzicht in uw darmflora: van de verschillende soorten bacteriën en over de balans tussen goede en slechte bacteriën tot de afbraak van alle stammen en soorten darmbacteriën

  • Neem thuis een monster - gemakkelijk en discreet
  • State of the art DNA-analyse
  • Uw persoonlijke darmflora-profiel
  • Tips voor uw darmgezondheid
  • Resultaat binnen 3 weken na ontvangst van het monster 

Voordelen van de Darmflora Test

De darmflora is een spiegel van uw gezondheidstoestand. Darmbacteriën zijn belangrijk voor de spijsvertering en het immuunsysteem en worden beïnvloed door onze levensstijl. Eenzijdige voeding, schadelijke stoffen, roken, antibiotica en stress kunnen het microbioom uit balans brengen.

Een DNA-analyse van de darmflora kunt u meestal niet zo gemakkelijk door uw huisarts laten uitvoeren. Met de cerascreen® Darmflora Test hoeft u niet naar een praktijk of kliniek te rijden en heeft u geen onnodige wachttijden. U ontvangt gedetailleerde, geïllustreerde instructies en u kunt het monster gemakkelijk thuis nemen. Vervolgens krijgt u een overzicht van uw persoonlijke darmflora-profiel.

Conventionele darmflora tests plaatsen monsters op een petrischaal en bekijken ze door een microscoop. Deze methode laat echter slechts een deel van de darmflora zien. Zinvoller en nauwkeuriger is een moderne rRNA-sequencing. Deze methode gebruiken we ook bij de cerascreen® Darmflora test, het DNA van alle bacteriën in het monster geanalyseerd.

Voor wie is de Darmflora Test bedoeld?

De Darmflora Test is de moeite waard voor elke volwassene vanaf 18 jaar die graag meer zou willen weten over de complexe relaties in zijn darm.

Een test is ook interessant voor mensen die vaak antibiotica moeten gebruiken. Omdat antibiotica niet alleen ziekteverwekkende bacteriën doden. Ze kunnen ook de 'goede' darmbacteriën aantasten en hun diversiteit verminderen. Na behandeling met antibiotica kan het tot zes maanden duren voordat de darmflora zich herstelt.

Andere factoren die uw darmflora beïnvloeden, zijn niet alleen uw genetische aanleg, maar ook medicijnen, roken, stress en omgevingsinvloeden. Een Darmflora Test kan dus bijzonder spannend zijn als u regelmatig medicijnen gebruikt, rookt of chronisch gestrest bent.

Hoe werkt de Darmflora Test?
Neem voor de Darmflora Test thuis een klein monster ontlasting. Gebruik de in de testkit meegeleverde hulpmiddelen om uw ontlasting op te vangen. Stuur het monster vervolgens gratis in het monsterbuisje naar een gespecialiseerd laboratorium.

Het gespecialiseerde laboratorium gebruikt vervolgens moderne biotechnologie om het DNA van de darmbacteriën in het monster te analyseren en te vergelijken met de gensequenties van bekende bacteriën. De evaluatie kan maximaal twee weken duren.

Waarschuwing: Voer de Darmflora Test niet uit als u lijdt aan diarree of een acute gastro-intestinale infectie.

Darmflora Test informatie
Test uitvoeren


Stoelgang monster nemen

1. Stoelmonster nemen
De Darmflora Test wordt geleverd met twee hulpmiddelen voor het opvangen van uw ontlasting en een monsterbuisje met een opvanglepeltje, waarmee u thuis zelf een klein ontlastingsmonster kunt nemen. Met de hulpmiddelen kan het monster eenvoudig en hygiënisch worden genomen.

Test online activeren

2. Test online activeren
Log in op de my cerascreen®-app of in uw gebruikersaccount op onze website. Hier activeert u de test en beantwoordt u enkele korte vragen zodat we u gepersonaliseerde aanbevelingen kunnen geven.

Bloedmonster versturen

3. Bloedmonster versturen
U kunt het monsterbuisje met het ontlastingsmonster gemakkelijk en gratis per post via de retourenvelop naar ons terugsturen.

Uw testresultaten

Zodra uw monster is geanalyseerd krijgt u via de my cerascreen® -app of via uw gebruikersaccount op onze website uw resultatenrapport. U kunt het rapport eenvoudig bekijken op uw smartphone, tablet of computer en het indien nodig in gedrukte vorm lezen.

Ontdek in de laboratoriumanalyse in welke toestand uw darmflora verkeert. U krijgt een overzicht van de belangrijkste bacteriestammen in uw darmen en hun relatie tot elkaar. Leer door middel van gebruiksvriendelijke aanbevelingen hoe u voor uw darmflora kunt zorgen door middel van voeding, pre- en probiotica, en voedingssupplementen. U ontvangt uitgebreide gezondheidsinformatie waarin de verbanden tussen darmbacteriën en gezondheid wordt uitgelegd.

Voorbeeldrapport weergeven

© 2015 - 2021 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel