Test jezelf op suikerziekte!  

Inmiddels zijn er gelukkig diverse thuistests op de markt die kunnen aantonen of je suikerziekte hebt of eventueel risico's loopt op het krijgen van suikerziekte!  De vraag is dan altijd weer "zijn deze tests betrouwbaar"? Ja, kunnen wij volmondig antwoorden. Het grootse gedeelte van de tests die verkocht worden zijn betrouwbaar.  De testen van 24gezondheid.nl die op suikerziekte testen zijn dat zeker. Wacht niet en test jezelf op suikerziekte! 24gezondheid.nl heeft zowel een thuistest waarvan u het resultaat zelf kunt aflezen als een test die je ook thuis moet uitvoeren maar het materiaal naar ons laboratorium moet opsturen. 

Meer weten over suikerziekte?

Glucose is de belangrijkste monosaccharide (enkelvoudige suiker) in het menselijk lichaam. Bij een gezond mens ligt de bloedsuikerconcentratie - bij een lege maag - ongeveer tussen 4 en 6 mmol/l. De hormonen in het bloed sturen het bloedsuikergehalte aan en zorgen er voor dat het niveau constant binnen die bandbreedte blijft.  Het bloedsuikergehalte wordt vooral verlaagd door de werking van insuline; het wordt - in samenhang met insuline - verhoogd door de hormonen glucagon en adrenaline. Glucagon wordt aangemaakt in de alfacellen en insuline in de zogenaamde eilandjes van Langerhans (bètacellen); beide celtypes worden aangetroffen in de alvleesklier. Insuline speelt de belangrijkste rol bij de instandhouding van een normaal bloedsuikergehalte. Aandoeningen die de alvleesklier aantasten en daarmee de productie van insuline verstoren, leiden tot een overmatige concentratie van glucose en uiteindelijk tot een verstoorde stofwisseling. Diabetes mellitus is de meest voorkomende en ernstige stofwisselingsstoornis. Mensen met diabetes maken te weinig insuline aan en zijn daarom niet in staat om hun bloedsuikergehalte binnen de normale bandbreedte te houden. Soms zijn medicatie, insuline-injecties of dieetaanpassingen nodig.

Volgens schattingen van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) waren er rond 2010 wereldwijd 240 miljoen diabetespatiënten, waarbij de cijfers een groeiende trend aangeven. Onbehandelde diabetes leidt in eerste instantie tot aandoeningen van de bloedvaten, nierfalen (glomerulosclerosis), schade aan het netvlies (retinopatie, verlies van gezichtsvermogen) of verstopping van de grote lichaamsaderen (hersen- of hartinfarct). Om die reden is het enorm belangrijk dat diabetes in een vroeg stadium wordt onderkend om vervolgens op de juiste manier te worden behandeld. 

Suikerziekte test

Met behulp van onze gemakkelijke thuistest kunt u extra voorzorgsmaatregelen treffen en het risico dat u aan suikerziekte lijdt, aanzienlijk terugdringen. U dient zich ook regelmatig door uw arts te laten controleren als de uitslag van de test minimaal in het risicogebied zit.  Denkt u eraan dat uw bloedsuikergehalte in het algemeen beïnvloed wordt door diverse factoren zoals: medicatie, alcohol, een dieet, stress, verhoogde bloeddruk, roken etc.

Contact opnemen

Redactie 24gezondheid.nl

 

  • DIABETES SNELTEST  (2 TESTS) Bloedsuikerwaarde
    DIABETES SNELTEST (2 TESTS) Bloedsuikerwaarde

    DIABETES SNELTESTMet behulp van onze gemakkelijke diabetes sneltest kun je extra voorzorgsmaatregelen treffen en het risico dat je aan diabetes (oude term: suikerziekte) lijdt, aanzienlijk terugdringen. Je dient je ook regelmatig…

    € 17,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss