Test jezelf op suikerziekte en cholesterol!

Het is niet toevallig dat juist personen met diabetes type 2 vaak een te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte hebben, met als gevolg een nog grotere kans op hart- en vaatziekten. Overgewicht is een heel grote boosdoener. Door het hebben van overgewicht kan insulineresistentie optreden.  Ofwel het lichaam wordt minder gevoelig voor insuline. Als reactie daarop gaat de alvleesklier meer insuline produceren, waardoor de insulinespiegel in het bloed gaat stijgen. Test jezelf op suikerziekte en cholesterol is daarom geen sinecure.

Gevaarlijke combinatie

De combinatie van diabetes met een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol is gevaarlijk. Deze factoren geven een verhoogd risico op een hartinfarct, beroerte of hersenbloeding. Amputaties van de ledematen, als gevolg van een ernstige aantasting van de bloedvaten, doen zich niet zelden voor. Een behandeling moet zich richten op de aanpak van hoge bloeddruk en omlaagbrengen van het cholesterolgehalte.

Afvallen helpt

Het behoeft geen betoog dat als alle waarde uit evenwicht zijn er iets aan je levensstijl moet veranderen. Gezonder eten, minder verzadigd vet en suikers, meer bewegen en stoppen met roken. Vaak zie je dat als al deze punten worden aangepakt en de persoon flink afvalt, de gezondheid enorm vooruit gaat. Soms hoeft de persoon zelfs geen medicijn voor diabetes meer te gebruiken.

De voordelen van 24Gezondheid

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf op een betrouwbare manier kan laten testen. Kwaliteit van deze testen staat dus hoog bij ons in het vaandel. Verder zijn onze testen allemaal lang houdbaar en eenvoudig om thuis te gebruiken. Heeft u een vraag over een van onze testen of zou u graag meer informatie willen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag persoonlijk advies en kunnen al uw vragen beantwoorden.

Redactie 24gezondheid.nl

  • DIABETES SNELTEST  (2 TESTS) Bloedsuikerwaarde
    DIABETES SNELTEST (2 TESTS) Bloedsuikerwaarde

    DIABETES SNELTESTMet behulp van onze gemakkelijke diabetes sneltest kun je extra voorzorgsmaatregelen treffen en het risico dat je aan diabetes (oude term: suikerziekte) lijdt, aanzienlijk terugdringen. Je dient je ook regelmatig…

    € 17,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss