De feiten over diabetes 
Diabetes houdt in dat het glucosegehalte in het bloed hoger is dan normaal. Dit leidt tot uiteenlopende klachten en zelfs tot complicaties die uiteindelijk dodelijk kunnen zijn. Afhankelijk van het type (type 1 of type 2) kan diabetes met een dieet, bloedglucose verlagende middelen en insuline worden behandeld. Een oplossing is dit zeker niet. 

Diabetes werelwijd verspreid 
Diabetes is wereldwijd een groot probleem. Een groeiend probleem. Op de kaart het aantal mensen met diabetes (alle typen) per werelddeel. Een op de twaalf mensen heeft diabetes, en elke zeven seconden sterft er iemand aan de gevolgen.

Diabetes type1
Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte. Bij mensen met diabetes type 1 gaan de insuline producerende cellen van de alvleesklier kapot door een fout in het eigen afweersysteem.
De oorzaak van het niet produceren van insuline door de alvleesklier is nu nog onbekend. Mensen met type 1 moeten dagelijks insuline spuiten om de bloedglucose op peil te houden. Diabetes type 1 is een chronische ziekte waar geen geneesmiddel voor bestaat. Dit type ontstaat meestal bij kinderen en jongvolwassenen.

Diabetes type 2
Bij mensen met diabetes type 2 maakt het lichaam nog wel insuline aan, alleen niet voldoende en het lichaam reageert er niet goed op. Mensen met diabetes type 2 hoeven – in het begin – meestal geen insuline te spuiten. Zij zijn dan nog te behandelen met voedingsadviezen en tabletten. Overgewicht en te weinig lichaamsbeweging spelen bij diabetes type 2 een belangrijke rol.      

Bekijk hier onze speciale pagina

Bron: Stichting DON                             

  • DIABETES SNELTEST  (2 TESTS) Bloedsuikerwaarde
    DIABETES SNELTEST (2 TESTS) Bloedsuikerwaarde

    DIABETES SNELTESTMet behulp van onze gemakkelijke diabetes sneltest kun je extra voorzorgsmaatregelen treffen en het risico dat je aan diabetes (oude term: suikerziekte) lijdt, aanzienlijk terugdringen. Je dient je ook regelmatig…

    € 17,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss