Databases Gezondheidszorg

Artikel 3 van 4

Geneeskunde en Gezondheidszorg

Interessante gratis onderzoekdatabases voor onderzoekers, zorgconsumenten en zorgprofessionals

Databases waarvoor een abonnement vereist is worden niet getoond

 https://clinicaltrials.gov/

Database van particuliere en door de overheid gefinancierde klinische onderzoeken die over de hele wereld zijn uitgevoerd. Ruim 400.000 studies, 220 landen.

Engelstalig 


Engelstalige databases

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/

Engelstalig

PubMed is een gratis database die het zoeken en ophalen van biomedische en biowetenschappelijke literatuur ondersteunt met als doel de gezondheid te verbeteren, zowel wereldwijd als persoonlijk.

https://www.cochranelibrary.com/advanced-search/

Engelstalig

The Cochrane Library is het belangrijkste product van Cochrane. The Cochrane Library bestaat uit een verzameling van databases en is de meest uitgebreide bron van hoogwaardige en onafhankelijke informatie over het effect van gezondheidszorginterventies en de waarde van diagnostische tests.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/

Engelstalig

PubMed Central ® (PMC) is een gratis full-text archief van biomedische en biowetenschappelijke tijdschriftliteratuur in de National Library of Medicine (NIH/NLM) van de National Institutes of Health.

PMC is sinds 2000 online beschikbaar voor het publiek en is ontwikkeld en wordt onderhouden door het National Center for Biotechnology Information (NCBI) bij NLM.

https://www.salk.edu/

Engelstalig

Internationaal gerenommeerde en bekroonde wetenschappers onderzoeken de fundamenten van het leven, op zoek naar nieuwe inzichten in neurowetenschappen, genetica, immunologie, plantenbiologie en meer.

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss