Gezondheidsstatistieken

Artikel 4 van 4

Statistieken gezondheid en welzijn

Gezondheidsstatistieken zijn getallen die informatie met betrekking tot gezondheid samenvatten. Onderzoekers en experts van overheids-, particuliere en non-profitorganisaties en -organisaties verzamelen gezondheidsstatistieken. De statistieken worden gebruikt om meer te weten te komen over de volksgezondheid en de gezondheidszorg.

Gezondheidstatistieken en meer

Deze webpagina geeft een viertal uitgelichte weblinks naar Nederlandstalige en Engelstalige producenten van  gezondheidsstatistieken en meer.

www.vzinfo.nl - Nederlandstalig

Deze site biedt onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de volksgezondheid en zorg. Deze site wordt gemaakt door het RIVM in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

www.who.int/ - Engelstalig

De Wereldgezondheidsorganisatie is toegewijd aan het welzijn van alle mensen en geleid door de wetenschap, leidt en verdedigt de Wereldgezondheidsorganisatie wereldwijde inspanningen om iedereen en overal een gelijke kans op een gezond leven te geven.

https://www.cbs.nl/nl-nl/maatschappij/gezondheid-en-welzijn/cijfers - Nederlandstalig

StatLine is de databank van het CBS. Het CBS biedt een schat aan cijfers over ondermeer gezondheid en welzijn. De informatie is overzichtelijk gerubriceerd op thema en gratis beschikbaar voor iedereen.

https://www.cdc.gov/nchs/hus/index.htm - Engelstalig en gericht op de USA

CDC is het nationale agentschap voor gezondheidsbescherming en werkt 24/7 om Amerika te beschermen tegen gezondheids- en veiligheidsbedreigingen, zowel in het buitenland als in het binnenland.

https://www.ec.europe.eu/eurostat/web/health/overview - Engelstalig en gericht op Europa

Eurostat is het bureau voor de statistiek van de Europese Unie.  Missie is het leveren van hoogwaardige statistieken en gegevens over Europa.

Gezondheidsstatistieken van Eurostat meten zowel objectieve als subjectieve aspecten van de gezondheid van mensen.

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss