C-REACTIEF PROTEÏNE SNELTEST

Artikelnummer: 7640164862743
Artikel 13 van 30
€ 15,95 (inclusief btw)

C-Reactief Proteïne (CRP) Sneltest

Wil je snel en gemakkelijk je gezondheid controleren? De C-Reactief Proteïne sneltest is de oplossing die je nodig hebt! Met deze testkit, die het CE 0483 keurmerk heeft voor zelftesten, kun je thuis eenvoudig een test uitvoeren.

C-Reactief Proteïne (CRP) is een eiwit dat door de lever wordt geproduceerd en toeneemt bij letsel, infectie en ontsteking. Hoewel het geen specifieke marker is voor een bepaalde aandoening, wordt CRP gebruikt als algemene diagnostische indicator van infectie en ontsteking. Het helpt ook bij het monitoren van de reacties van patiënten op behandeling en postoperatief herstel.

Betrouwbaarheid C-Reactief Proteïne Sneltest

Met een gevoeligheid van 98,7% en een specificiteit van 96,00% biedt deze testkit betrouwbare resultaten. De algehele betrouwbaarheid is maar liefst 97,60% bij een drempelwaarde van 10 mg/L. Je kunt er dus op vertrouwen dat deze test accuraat is.

Wacht niet langer en neem de controle over je gezondheid in eigen handen met de C-Reactief Proteïne sneltest!

Nadere verklaring doel van deze test

CRP wordt vaak bepaald om te controleren op aanwijzingen voor een ontsteking. Bijvoorbeeld bij een infectie, artritis of bij een auto-immuunziekte. Het CRP is ook verhoogd na een chirurgische ingreep, hierdoor is het direct na een operatie minder geschikt om een ontsteking aan te tonen. Door het CRP meerdere malen achter elkaar te bepalen is het mogelijk om te controleren of de ingezetten therapie adequaat is.

  • Het aantonen of uitsluiten van een ontsteking of infectie;
  • Controleren of de therapie om de ontsteking te remmen werkt.

Veel gestelde vragen over deze C-Reactief Proteïne Sneltest


HOE WERKT DE C-REACTIEF PROTEÏNE TEST?

De test detecteert de aanwezigheid van CRP in menselijke volbloedmonsters met behulp van specifieke antilichamen en colloïdale gouddeeltjes in de teststrip.

WANNEER KAN DE TEST WORDEN GEBRUIKT?

De C-REACTIEF PROTEÏNE SNELTEST kan worden gebruikt in het geval van infectie- of ontstekingsverschijnselen, zoals koorts, hoofdpijn of zwakte, of om het genezingsproces na operaties en kleine verwondingen te controleren. De test kan ook worden gebruikt om de doeltreffendheid van een therapeutische behandeling te controleren en kan op elk moment van de dag worden uitgevoerd.

KAN HET RESULTAAT ONJUIST ZIJN?

Het resultaat is correct, zolang de instructies zorgvuldig worden opgevolgd. Het resultaat kan echter niet juist zijn als:

  • het apparaat voor gebruik in contact komt met andere vloeistoffen, als de hoeveelheid bloed en/of verdunningsmiddel niet voldoende is;
  • als het aantal druppels dat in de testopening is aangebracht onjuist is of als de afleestijden niet strikt worden gevolgd.

Met de meegeleverde plastic pipet weet de gebruiker zeker dat hij de juiste hoeveelheid bloed heeft verzameld.

HOE MOET IK DE TEST INTERPRETEREN ALS DE KLEUR EN
INTENSITEIT VAN DE TEST- EN CONTROLEBANDEN VERSCHILLEND ZIJN?

De kleur en de intensiteit van de streepjes zijn niet van belang voor de interpretatie van het resultaat. Raadpleeg het gedeelte “Interpretatie van de resultaten” en de afbeeldingen om het resultaat correct te evalueren.

IS HET RESULTAAT BETROUWBAAR ALS HET NA 6 MINUTEN WORDT AFGELEZEN?

Nee. De test moet 5 minuten na afloop van de procedure worden afgelezen en niet later dan 6 minuten na dit tijdstip. Resultaten die na 6 minuten worden afgelezen, zijn mogelijk niet correct.

WAT MOET IK DOEN ALS HET RESULTAAT POSITIEF IS?

Als het resultaat positief is en de CRP hoger is dan 10 mg/l, raadpleeg dan het hoofdstuk “Resultaatinterpretatie” en neem zo snel mogelijk contact op met je arts, omdat een
antibioticabehandeling nodig kan zijn.

WAT MOET IK DOEN ALS HET RESULTAAT NEGATIEF IS?

Een negatief resultaat betekent dat de CRP-concentratie lager is dan 10 mg/l, wat betekent dat er geen virale of bacteriële infectie aan de gang is. Raadpleeg een arts als de
symptomen aanhouden.

HOE NAUWKEURIG IS DE C-REACTIVE PROTEÏNE TEST?

De C-REACTIVE PROTEIN test vertoond hoge concordantie met analytische referentiemethoden, met 97% nauwkeurigheid in het onderscheid tussen normale (< 10 mg/l) en abnormale waarden.

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss