24Gezondheid | FAQ

+ Hebben jullie een webwinkelkeurmerk?

  

Uiteraard hebben wij een webwinkelkeurmerk. In jouw belang en ons belang. 

+ Wat is een zelftest?

Voor zelftesten wordt vaak de volgende definitie gehanteerd: gezondheidstesten die consumenten zelf initiëren zonder hiervoor een medisch professional te benaderen.

+ Wat zijn de voorwaarden om een juist testresultaat te verkrijgen?

  1. CE-markering: Zelftests (sneltests) moeten een CE-markering hebben, wat aangeeft dat ze voldoen aan de Europese richtlijn en aan het besluit in-vitro diagnostica. Zelftests (laboratoriumtests) moeten voldoen aan internationale ISO-normen.

  2. Kwaliteit van de test: Zelftests in de vorm van antigeen testen (sneltests) zijn in het algemeen minder gevoelig dan zogenoemde PCR-tests waarbij bloed naar een laboratorium gestuurd wordt.

  3. Correct gebruik: Het is belangrijk om de test correct uit te voeren. Je bent zelf verantwoordelijk bij het uitvoeren van een zelftest.

  4. Aankoopplaats: De zelftests zijn te koop op internet, bij de apotheek, drogist of supermarkt. Niet alle zelftests die online te koop zijn, voldoen aan de kwaliteitseisen. 24gezondheid werkt samen met zeer betrouwbare partners.

+ Waarom zou ik een zelftest bij 24gezondheid kopen?

Al onze sneltests hebben ISO 13485 certificering en CE-markering. Eventuele laboratoriumtests zijn ISO 15189 geaccrediteerd door de Raad Van Accreditatie. Dit zijn belangrijke voorwaarden voor een juist testresultaat.

Ook onze klantwaardering is hoog en berust op echte reviews die door de onafhankelijke google partner Kiyoh worden verwerkt. Er kan bijvoorbeeld nooit een beoordeling worden geplaatst als er niet gekocht wordt. Los van de uitstekende kwaliteit hanteren wij betaalbare prijzen.

+ Follow up - wat is de bijdrage van de huisarts als ik een zelftest heb gedaan en een positief resultaat heb?

De huisarts krijgt hiermee een extra taak aangemeten door de zelftestmarkt: het op waarde schatten van een test die buiten het conventionele medische circuit valt, en daarna bepalen of en welke acties er nodig zijn om de juiste zorg aan jou te geven. In de meeste gevallen zal dit leiden tot een herhaling van de test en mogelijk aanvullend onderzoek om een eventuele diagnose te kunnen stellen.

Hiervoor is wel een proactieve benadering door huisartsen en praktijkondersteuners ten opzichte van zelftests nuttig. Dit laatste wringt nog enigszins.

+ Wat als ik bij een zelftest een negatief resultaat heb en toch een vermoeden heb dat er iets niet in orde is?

Er is voornamelijk bij sneltesten een kleine kans op vals-negatieve uitslagen. Neem bij twijfel over je gezondheid altijd contact op met je huisarts. Neem nooit zelfstandig medische beslissingen!

Update: 30-01-2024 | 24gezondheid | Bij vragen neem contact met ons op |

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss