STREPTOKOKKEN A TEST

Artikelnummer: 7640164865072
Artikel 1 van 1
€ 18,95 (inclusief btw)

Stretokokken A Test

Zelftest voor de detectie van groep A ß-hemolytische Streptococcus bij keelinfecties.

STREPTOKOKKEN A

Groep A ß-hemolytische streptokokken (ook bekend als Streptococcus pyogenes) is een gram-positieve bacterie die een verscheidenheid aan pathologische aandoeningen en complicaties veroorzaakt, zoals keel- en huidinfecties, acute glomerulonefritis, sepsis en reumatische hartziekten.

Faryngitis (keelontsteking) wordt gewoonlijk veroorzaakt door virale infecties en, in zeldzamere gevallen, door bacteriële infecties, waarvoor antibioticatherapie vereist is.

De klachten kunnen zijn: koorts, ernstige keelpijn, rode pijnlijke huid, roodvonk of krentenbaard.

VOOR WIE IS DEZE TEST?

DEZE STREPTOKOKKEN A TEST is bedoeld voor iedereen die de mogelijke bacteriële oorsprong van een faryngitis wil monitoren. En ook geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Als bekend is of een zere keel wordt veroorzaakt door de Streptokokken A-bacterie of andere ziektekiemen, kun je een mogelijke behandeling met antibiotica identificeren of juist uitsluiten.

TECHNISCHE SPRCIFICATIES

Deze streptokken A test  is een immunochromatografische test welke de aanwezigheid van specifieke Streptokokken A-antigenen in keelholtemonsters detecteert.


Specificiteit 99,0%

Gevoeligheid 91,89%

Nauwkeurigheid 97,9%INHOUD VAN DE STREPOKOKKEN TEST

• 1 testcassette

• 1 injectieflacon met druppelaar met R1-oplossing

• 1 injectieflacon met druppelaar met R2-oplossing

• 1 steriel wattenstaafje

• 1 steriele tongspatel

• 1 lege plastic tube met druppelaar

•  gebruiksaanwijzing - OOK NEDERLANDS


GEBRUIKSPROCEDURE

1. Neem het keelmonster af met behulp van het meegeleverde materiaal;

2. Plaats het wattenstaafje in de plastic buis en voeg de twee verdunningsoplossingen toe;

3. Meng de oplossingen en laat het wattenstaafje 2-5 minuten in de buis zitten. Verwijder het en verzamel zoveel mogelijk vloeistof;

4. Breng de druppelaar aan op het buisje en voeg 1 druppel toe in het monsterputje. Wacht 5 minuten voordat je het resultaat afleest.


RESULTATEN INTERPRETATIE

Negatief:

Er zijn geen Streptokokken A-antigenen in het monster gedetecteerd of hun concentratie ligt onder de referentiegrens.

Positief:

Er zijn positieve Strep A-antigenen in het monster gedetecteerd. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met je arts, die je de juiste therapie zal aanbevelen.

Meest gestelde vragen:

Wat gebeurt er als de leestijd van de resultaten niet wordt gehaald?

De test is correct uitgevoerd als de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd. Het omvat de leestijd en de interpretatie van de resultaten die worden weergegeven in het gedeelte "RESULTATEN INTERPRETATIE" van de gebruiksaanwijzing.

Hoe bewijs je dat de test correct heeft gewerkt?

Er verschijnt een gekleurde lijn in het controlegebied (C) op het testapparaat, wat aangeeft dat de test correct is uitgevoerd. De afwezigheid van de gekleurde lijn suggereert dat de test moet worden herhaald met een nieuw apparaat en een nieuw monster.

Hoe moet de test worden geïnterpreteerd als de controle- en testlijnen verschillende intensiteiten hebben?

De kleur en intensiteit van de lijnen hebben geen invloed op de interpretatie van het resultaat. De test moet als positief worden beschouwd, ongeacht de kleurintensiteit van de teststreep (T).

Risico's van krentenbaard voor zwangeren

Krentenbaard wordt meestal veroorzaakt wordt door de bacterie Staphylococcus aureus. In dat geval is het risico op complicaties na besmetting voor zwangeren niet groter dan voor anderen. Maar in 10-20% van de gevallen wordt de krentenbaard veroorzaakt door de streptokok groep A (de bacterie Streptococcus pyogenes). De streptokok groep A kan een verhoogde kans op kraamvrouwenkoorts geven bij vrouwen die kort daarvoor bij de bevalling zijn uitgescheurd (ruptuur) of ingeknipt (episiotomie), of met een keizersnede zijn bevallen.

Risico's van krentenbaard voor het ongeboren kind

Krentenbaard is in principe niet gevaarlijk voor het ongeboren kind.

Waarom geen ibuprufen bij streptokokken?

Deze kunnen de risico's op een ernstige infectie vergroten!

De informatie op deze site mag niet worden gebruikt als vervanging voor professionele medische zorg of advies. Neem contact op met je huisarts als je vragen hebt over je gezondheid of als de ernst van de situatie daarom vraagt.

 

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss