Een geslachtsziekte is een besmettelijke ziekte die men doorgaans alleen kan krijgen als men in contact komt met iemand die de geslachtsziekte al heeft. In tegenstelling tot infectieziektes, die verspreid kunnen worden door bijvoorbeeld niezen, worden geslachtsziektes in het algemeen overgedragen door seksueel contact.

De tests die wij aanbieden om de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening op te sporen (chlamydia en gonorroe) zijn momenteel zeer gevraagde soa tests om thuis in een vertrouwde omgeving uit te voeren.

Let op: Bij een soa is er kans om besmet te raken via de anale/orale route. In dit geval is het nodig om specifiek te laten testen. Neem contact op met uw huisarts of GGD-soa-poli.

In principe is het beste circa 21 dagen na het laatste seksuele (onveilige) contact te testen op chlamydia en/of gonorroe. Binnen deze periode is de besmetting overigens wel overdraagbaar. Te vroeg testen kan ten onrechte een negatieve uitslag geven! 

Chlamydia 
Chlamydia is een besmettelijke soa (infectie) die wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia Trachomatis. Wordt tijdens seks van partner op partner doorgegeven. Chlamydia kan ernstige gevolgen hebben als ze niet op tijd ontdekt is en wordt behandeld.

Onvruchtbaarheid bij chlamydia (meest voorkomende soa) is bijvoorbeeld een mogelijk gevolg.

Chlamydia kan op een eenvoudige manier worden behandeld en genezen met antibiotica. De meest toegepaste behandelingen bestaan uit één enkele dosis azithromycine of een week doxycycline.

Gonorroe

Gonorroe is een besmettelijke soa (infectie), die veroorzaakt wordt door bacteriën (gonokokken). Deze kunnen zich nestelen in slijmvliezen van de vagina, penis, anus en keel (evenals chlamydia).  Onvruchtbaarheid of vernauwing van de plasbuis kunnen het gevolg zijn van een gonorroe infectie.

Gonorroe wordt met twee verschillende soorten antibiotica behandeld. Aangezien sommige soorten gonorroe gevoeliger of resistenter voor de ene of de andere vorm van antibiotica zijn levert een online apotheek vaak een gonorroe-pakket waar beide soorten al inzitten. Door twee verschillende soorten medicatie te gebruiken kan deze aandoening dus effectiever behandeld worden.

Wij verwijzen u graag naar http://www.dokteronline.com/hoe-het-werkt/

Het is belangrijk om onbeschermd seksueel contact te vermijden tot u een soa-test heeft gedaan om aan te kunnen tonen dat de infectie met succes behandeld is.

Chlamydia en Gonorroe test 
Vrij veilig en test uzelf op tijd als u risico hebt gelopen.  Met de Chlamydia en/of Gonorroe test  (voor de man en/of vrouw) heeft u een  betrouwbare test in handen. Bedenk dat bij de vaststelling van Chlamydia en Gonorroe bij de man of vrouw ook de andere persoon getest moet worden. Neem geen risico's met uw gezondheid of die van uw partner. Onze chlamydiatesten hebben een diagnostische sensitiviteit van 86% en speciviciteit van iets meer dan 98%. De gonorroe test 92%, respectievelijk 97%.


Neem geen risico met uw gezondheid en neem contact op met uw huisarts bij aanhoudende problemen. Wacht niet te lang! 

 • CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)
  CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)

  CHLAMYDIA TEST VROUWDe perfecte chlamydia zelftest voor de vrouw en meest populaire test van 2019!

  Relatief eenvoudig thuis uit te voeren betrouwbare chlamydia zelftest vrouw van Viola. Uitslag na ongeveer 15 minuten!

  Houdt…

  € 19,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss