Huidveroudering

Intrinsieke huidveroudering

Intrinsieke huidveroudering is de achteruitgang in de vorm en functie van onze huid door veranderingen die in onze genen zijn vastgelegd.  Hier is weinig aan te doen.

Extrinsieke huidveroudering

Extrinsieke huidveroudering komt doordat onze huid jarenlang wordt blootgesteld aan omgevingsfactoren. Denk aan zonlicht, roken, het weer en bijvoorbeeld toxische stoffen. 

Extrinsieke veroudering zie je vooral op onbeschermde delen van de huid zoals in je gezicht, op je handen, in je nek en de decolleté.  Tegen deze vorm van huidveroudering zijn uiteraard legio therapieën mogelijk. Een daarvan is  micro needling. Een therapie voor de huid waarmee ondermeer de aanmaak van collageen wordt bevorderd. 

Micro Needling Therapie (techniek voor huidverbetering)

Heeft u ook last van acne, rimpels, grove poriën, littekens, striae en striemen? Dan is een behandeling met micro needling wellicht iets voor u.

Micro Needling Therapie is namelijk een innovatieve manier om uw huid te verbeteren. Kleine naaldjes doorboren het huidoppervlak waardoor de onderlaag van de huid gestimuleerd wordt zich te gaan vernieuwen. Dit heeft een positief effect op verschillende huidklachten, zoals littekens, grove poriën en huidveroudering. Maar het is van zeer groot belang dat u de Micro Needling Therapie zorgvuldig toepast! 

Micro Needling Therapie is een concept afkomstig uit Amerika waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit waarmee diverse huidindicaties succesvol worden behandeld. Het apparaat waar de behandeling mee wordt uitgevoerd heet een zogenaamde dermaroller. Let op dit is een dermaroller voor thuisgebruik die gebruik maakt van zeer fijne naaldjes die de huid "gecontroleerd perforeren" zonder de opperhuid te beschadigen. 

Dermaroller voor thuisgebruik

Bij Micro Needling Therapie worden er rollers met naaldjes gebruikt, de eerder genoemde dermaroller. De rollers met 0.2mm, 0.3mm en 0.5mm worden vaak als thuisroller gebruikt. Deze kan 2 a 3 keer per week thuis worden toegepast op de huid om een lichte celvernieuwing te stimuleren. Dermarollers met langere naalden mogen niet thuis worden gebruikt en worden in professionele behandelingen toegepast. Omdat de huidbarriere hier flink wordt doorboord kan er wellicht bloed vrijkomen. Het is dus van groot belang dat er hygiënisch gewerkt wordt om infecties te voorkomen. Let u bij de aanschaf van een dermaroller erop dat de naalden dus niet langer mogen zijn dan 0.5mm!

Bij de dermarollers voor thuisgebruik die op internet te koop zijn zit vaak niet voldoende informatie over het gebruik van de roller, en nog erger, er wordt lang niet altijd bij aangegeven wanneer de roller niet gebruikt kan worden. Bij verschillende ziekten, huidaandoeningen, of medicatie wordt het afgeraden een micro needling roller te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe u na afloop van het rollen de huid het beste kan verzorgen. Meer specifieke informatie vindt u bij het product.

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss