Wat u moet weten over onze chlamydia tests


De test die je wil bestellen is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Deze test mag niet tijdens, en de drie dagen na het einde van menstruatie of bij een infectie aan de urinewegen worden uitgevoerd!  

De aangeboden test is een swab test. Ofwel met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje van de vagina genomen. Bij de man spreken we van een uitstrijkje van de urinebuis. De test is niet geschikt voor anale/orale sampling.


Betrouwbaarheid:  In een klinisch onderzoek met 596 deelnemers werd met de  Viola chlamydiatest (voor de vrouw) een diagnostische sensitiviteit (gevoeligheid) van 85,7% en een diagnostische specificiteit van 98,3% bereikt ten opzichte van de PCR-methode (laboratorium test). Ook werd een lekenonderzoek uitgevoerd met 56 vrouwelijke proefpersonen, van wie er 54 de uitslag juist wisten te interpreteren. Onze Encode chlamydiatest (voor man of vrouw) scoort ongeveer gelijk.

Interpretatie betrouwbaarheid: Een sensiviteit (gevoeligheid) van 85,7% geeft aan dat van de 10 deelnemers van deze zelftest er circa 8 of 9 juist worden gediagnosticeerd. De specificiteit van 98,3% geeft aan dat met een zeer hoge mate van waarschijnlijk kan worden aangegeven dat als de test een positieve uitslag geeft dit een juiste uitslag is!

Hogere betrouwbaarheid: De sensitiviteit (gevoeligheid) van onze chlamydia test loopt nog verder op naarmate de test vaker herhaald wordt. Bij de eerste keer meten is dit dus naar verwachting 85,7%. Na twee tot drie ronden (2 tot 3 maal testen) neemt dit naar schatting toe in de richting van de 100%. Daarom is het belangrijk om niet een eenmalige test te doen, maar om de chlamydia test regelmatig te herhalen. Zeker als u denkt risico gelopen te hebben. 


Bij zelfafname kan angst een rol spelen bij het afname proces waardoor wellicht penetratie van de swab (wattenstokje) onvoldoende is. 


Houdt rekening met het moment waarop je betrouwbaar kan testen!  De incubatietijd van chlamydia is circa 14-21 dagen en is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen. Test niet eerder dan na 21 dagen.

Het gaat niet zozeer om merkbare klachten, want bij chlamydia heb je niet altijd klachten, maar het moment dat de bacterie of het virus met zekerheid aangetoond kan worden met deze zelftest!

Geeft de uitslag aan dat je geen chlamydia hebt en je hebt eerder getest dan de aangegeven periode dan adviseren we je altijd de test te herhalen


Incubatietijd chlamydia: vanwege het veelal asymptomatische (zonder ziekteverschijnselen) verloop van urogenitale Chlamydia Trachomatis infecties (met name bij vrouwen) is het moeilijk een incubatie-periode vast te stellen. Als er sprake is van klachten (zoals urethritisklachten - plasbuisontsteking) dan is de incubatieperiode 1-3 weken.  Symtomen: pijn of branderigheid bij het plassen, afscheiding, tussentijds bloedverlies, bij 90% van de vrouwen asymptomatisch  verloop.  Besmettelijke periode: onbekend.  Bron: RIVM


Chlamydia-infectie tijdens de zwangerschap levert extra risico’s op voor zowel moeder als kind. De infectie van moeder kan worden overgedragen op het kind. 


Risicofactoren chlamydia:  Chlamydia wordt door onbeschermd seksueel contact overgedragen. De belangrijkste risicofactoren voor chlamydia- infecties zijn: jonge leeftijd, seksuele activiteit en geen condoomgebruik als anticonceptie. 


Alles over chlamydia weten? https://www.24gezondheid.nl/c3911127/chlamydia/ 


Transmissieroute chlamydia: seksueel en perinatal. Een onbehandelde infectie kan tijdens de zwangerschap een verhoogd risico geven op voortijdige weeën, vroegtijdig gebroken vliezen, vroeggeboorte en laag geboortegewicht. 


Alcohol of drugs kunnen je kans op een soa vergroten. Als je drinkt of drugs gebruikt neem je soms meer risico’s. Seks zonder condoom bijvoorbeeld of seks met meer mensen. 


Follow-up 
Bij een positieve uitslag van de test vragen wij je met nadruk je (voormalige)partner(s) te waarschuwen. 
 
Contact op te nemen met je huisarts of:  
 
Een medisch consult aan te vragen en/of medicijnen te bestellen via het volgende contact: 
http://www.dokteronline.com/hoe-hetwerkt/ 


Een chlamydia infectie kan bij zowel mannen als vrouwen symptoomloos verlopen! 


Vrij veilig: Condooms beschermen je tegen zwangerschap, hiv en de meeste soa’s. Gebruik altijd condooms als je seks hebt met losse partners. Zorg dat je weet hoe je een condoom moet omdoen. Zoek een condoom dat goed past en gebruik genoeg glijmiddel, zeker bij anale seks.  

https://www.24gezondheid.nl/c-3913823/veilig-vrijen/ 


Ten slotte:

Adviseren wij je op onze site onze soa-check te raadplegen: 
 
https://www.24gezondheid.nl/c-3911484/doe-de-soacheck/ 

Voor vragen bel ons op 036-8418090! 

 • CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)
  CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)

  CHLAMYDIA TEST VROUWDe perfecte chlamydia zelftest voor de vrouw en meest populaire test van 2019!

  Relatief eenvoudig thuis uit te voeren betrouwbare chlamydia zelftest vrouw van Viola. Uitslag na ongeveer 15 minuten!

  Houdt…

  € 19,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss