Handleiding Nederlands Encode chlamydiatest

Chlamydiatest Man of Vrouw voor thuisgebruik

Let op:

Om een betrouwbare chlamydia test uitslag te krijgen is het van belang dat je de instructie nauwkeurig opvolgt en rekening houdt met het moment waarop je betrouwbaar kan testen! De incubatietijd van chlamydia is circa 14 - 21 dagen en is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen. 

Het gaat niet zozeer om merkbare klachten, want bij chlamydia heb je niet altijd klachten, maar het moment dat de bacterie of het virus met zekerheid aangetoond kan worden met deze thuistest!

Geeft de uitslag aan dat je geen chlamydia hebt en je hebt eerder getest dan de aangegeven periode dan adviseren we je altijd de test te herhalen!! 

Lees onderstaande instructie van onze chlamydiatest zorgvuldig door!

Voordat u het monster afneemt, mag u gedurende minstens 1 uur niet urineren, aangezien de uitslag anders onjuist kan zijn. Neem het wattenstaafje uit de verpakking.

Vrouw: Neem een comfortabele houding aan, zoals bij het inbrengen van een tampon. Breng het wattenstaafje voorzichtig in tot aan de baarmoederhals (einde van het vaginaal kanaal). Draai het wattenstaafje gedurende ongeveer 20 seconden in een regelmatige beweging rond en haal het er vervolgens langzaam uit.

Man: Neem een comfortabele houding aan. Het wattenstaafje ca 2-4 cm uiterst voorzichtig in de plasbuis aanbrengen en indien in positie 360 graden draaien (1 rondje). Ongeveer 5 - 10 seconden laten zitten en  uiterst voorzichtig uitnemen.

Na het uitnemen van het wattenstaafje de bijgeleverde extractie tube (druppelaar afnemen) vullen met 5/6 druppels van CT lysis solution A. Draai het wattenstaafje in de vloeistof rond en druk het herhaaldelijk tegen de binnenkant van de extractie tube zodat het materiaal van het monster goed over de vloeistof is verdeeld.

Twee (2) minuten staan laten. Gedurende deze tijd blijft het wattenstaafje in het flesje. Niet korter of langer wachten!

Na twee (2) minuten de extractie tube verder vullen met 5/6 druppels van CT lysis solution B. Het wattenstaafje welke nog in de extractie tube zit goed draaien (circa 15 maal) en opnieuw tegen de binnenkant van de extractie tube drukken. Totdat de vloeistof zwak groen of blauw wordt. Bij een bebloed wattenstaafje zal de inhoud van het flesje in geel of bruin veranderen.

Een (1) minuut laten staan.

Wattenstaafje uitnemen (zorg dat er voldoende vloeistof in de extractie tube achterblijft) en de extractie tube voorzien van de druppelaar. Licht schudden. Rechtop houden.

Testcassette uit plastic nemen en horizontaal neerleggen. Uit de extractie tube 2 druppels in het veld "S" van de testcassette laten ‘vallen’. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in het middelste reactieveld terechtkomt!

Tien (10) tot vijftien (15) minuten wachten en aflezen. Na langer dan 15 minuten wachten is het resultaat ongeldig.

Interpretatie chlamydiatest 

Verschijnen er twee duidelijke violet-achtige lijnen (zowel "C" als "T" ) dan is de test positief. De verkleuring bij "T" kan verschillend zijn maar ook bij een zwakke verkleuring moet de test toch als positief beschouwd worden. De test is negatief bij een (violet-achtige verkleuring (of verkleuring)  in "C" en geen verkleuring in "T". De uitslag is ongeldig wanneer bij "C" geen violetkleurige lijn dan wel alleen bij  "T" een lijn zichtbaar wordt, of wanneer het gehele reactieveld geen zichtbare lijnen vertoont. Mogelijke oorzaken zijn beschadiging van de folieverpakking of de verpakking van het wattenstaafje, een verkeerde bewaarmethode of onjuiste toepassing.

Wat moet ik doen bij een positieve uitslag?
Raadpleeg uw arts en bespreek de uitslag met hem. Neem bij het bezoek deze gebruiksaanwijzing mee zodat hij zich een goed beeld kan vormen van de test die u hebt gedaan.

Wat moet ik doen bij een negatieve uitslag?
Een negatieve uitslag sluit een besmetting met enige mate van waarschijnlijkheid uit. Het is echter aan te raden jezelf regelmatig te onderzoeken op Chlamydia trachomatis en bij blijvende klachten de huisarts te raadplegen.

 • CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)
  CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)

  CHLAMYDIA TEST VROUWDe perfecte chlamydia zelftest voor de vrouw en meest populaire test van 2019!

  Relatief eenvoudig thuis uit te voeren betrouwbare chlamydia zelftest vrouw van Viola. Uitslag na ongeveer 15 minuten!

  Houdt…

  € 19,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss