Niertest kan schade opsporen

| Niertest hier bestellen |

Mensen met een voorgeschiedenis van diabetes of hypertensie, voor sporters die sportvoedingssupplementen gebruiken, 45 plussers en "iedereen" die zijn gezondheid wil testen kan met een niertest  het eitwit albumine in de urine opsporen.
 

Niertest kan hoog albumine niveau in de urine opsporen

Een hoog albumine niveau weerspiegelt disfunctie van de filterfunctie van de nieren. De nieren filteren bloed om onzuiverheden te verwijderen: kleine composieten worden uitgestoten, terwijl eiwitten, die groter zijn, worden vastgehouden door de nieren. Albumine is een van die eiwitten die door de nieren moet worden vastgehouden. Als de nieren goed werken, is de albumine-concentratie nul of minder dan 10 mg / l. Concentratie van glucose of triglyceriden, diabetes of hypertensie zijn factoren die de concentratie van albumine in de urine bevorderen. Het controleren van de aanwezigheid van albumine in de urine is een zeer goed hulpmiddel om je eigen gezondheidstoestand te verifiëren en uiteindelijk de nodige preventieve maatregelen te nemen.

Waarom een test op albumine (eiwit) in mijn urine?

Nierschade komt bij ongeveer 1 op de 200 mensen voor. Met een niertest kun je nierschade opsporen en wellicht verdere schade beperken/voorkomen. Van nierschade is in het begin nog maar weinig te merken. Door regelmatig te testen ben je er op tijd bij. Een negatieve uitslag kan je bovendien geruststellen en stress verminderen.

De niertest is vooral van belang voor mensen met diabetes en hypertensie, of 45 plussers. Zij lopen een groter risico op nierschade.

Natuurlijk kan een screening met een niertest van je nieren fysieke, psychologische en sociale schade veroorzaken, omdat je misschien “nodeloos” ongerust wordt gemaakt of eerder patiënt wordt. Maar voorkomen is beter dan genezen.

Eiwit in de urine is vaak een teken van nierschade 

Met deze niertest heb je een betrouwbare test in handen om het eiwit albumine in je urine op te sporen. Neem echter nooit zelfstandig medische beslissingen. Bedenk dat het niet alleen om de test of de huisarts gaat maar om de test en de huisarts.
Bij blijvende klachten altijd je huisarts of specialist raadplegen.

Externe link

De nierstichting spant zich thans meer dan ooit in om nierziekten te genezen. Kijk op www.nierstichting.nl voor alle informatie over nierziekten. 

Redactie 24gezondheid.nl

 

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss