IJZER SNELTEST

Artikelnummer: 7640164862781
Artikel 1 van 1
€ 16,95 (inclusief btw)

IJZER SNELTEST
Van Prima LAB S.A. Zwitserland - Nederlandse handleiding - Geen verzendkosten.

IJzer, het superheldenmineraal dat ons lichaam nodig heeft! Maar pas op, te veel is ook niet goed.

Gelukkig hebben we de ijzer sneltest van Prima Lab om jouw ijzergehalte te checken en ervoor te zorgen dat jij in perfecte balans blijft. 

Met deze handige kit kun je gemakkelijk je ferritinegehalte meten, het eiwit dat verantwoordelijk is voor de opslag van ijzer in je lichaam. Geen uitgeputte ijzervoorraden meer voor jou! Of je nu bloedarmoede hebt, zwanger bent of gewoon nieuwsgierig bent naar je ijzerstatus, deze testkit is jouw betrouwbare metgezel.

Deze ijzer sneltest heeft het CE 0483 keurmerk voor zelftesten en is geschikt voor thuisafname. De kit bestaat uit in totaal 1 test mogelijkheid.

De test heeft een gevoeligheid van 85,20 % en een specificiteit van 100%. De algehele betrouwbaarheid is 96,60 % bij een drempelwaarde van 30 ng/mL.

Veel gestelde vragen over deze ijzer sneltest

HOE WERKT DE IJZER SNELTEST?
Ferritine is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de opslag van ijzer in de cellen. Een positief resultaat betekent dat de concentratie ferritine < 30 ng/ml is. De test is gekalibreerd op de 3e internationale standaard NIBSC 94/572. In sommige gevallen kunnen monsters met ferritineconcentraties tussen 27 ng/ml en 29 ng/ml een negatief resultaat opleveren.

HEEFT DE TEST EEN NEDERLANDSE HANDLEIDING?
Ja. De test heeft een meertalige handleiding waaronder Nederlands. 

WANNEER KAN DE TEST WORDEN GEBRUIKT?
Deze ijzer sneltest kan worden uitgevoerd bij symptomen als bleekheid, vermoeidheid, frequente migraine en wijdverspreide pijn, hartkloppingen en soms een verhoogde hartslag, gebrek aan spierkracht.

De test kan op elk moment van de dag worden gedaan, maar mag niet worden uitgevoerd bij ziekte, acute ontstekingen, lever- of miltproblemen. In al deze gevallen kunnen de resultaten positief zijn, zelfs als er geen sprake is van een daadwerkelijk ijzertekort.

KAN HET RESULTAAT ONJUIST ZIJN?
Het resultaat is juist als de instructies zorgvuldig worden opgevolgd. Het resultaat kan echter niet juist zijn als: het apparaat voor gebruik in contact komt met andere vloeistoffen, als per ongeluk een deel van de verdunner wordt gemorst, als de hoeveelheid bloed niet voldoende is of als het aantal druppels dat in het putje wordt afgegeven meer dan 3 bedraagt. Met de meegeleverde, plastic pipet weet de gebruiker zeker dat hij de juiste hoeveelheid bloed heeft verzameld.

HOE MOET IK DE TEST INTERPRETEREN ALS DE KLEUR EN INTENSITEIT VAN DE TEST- EN CONTROLEBANDEN VERSCHILLEND ZIJN?
De kleur en de intensiteit van de banden zijn niet van belang voor de interpretatie van het resultaat. De banden moeten wel volledig en homogeen zijn.

IS HET RESULTAAT BETROUWBAAR ALS HET NA 10 MINUTEN WORDT AFGELEZEN?
Nee. De test moet 5 minuten na afloop van de procedure worden afgelezen.

WAT MOET IK DOEN ALS HET RESULTAAT POSITIEF IS?
Als het resultaat positief is, is de concentratie ferritine in het bloed lager dan normaal en moet je contact opnemen met je huisarts, die zal vaststellen wat er verder moet gebeuren.

WAT MOET IK DOEN ALS HET RESULTAAT NEGATIEF IS?
Als het resultaat negatief is, is de ferritineconcentratie ten minste 30 ng/ml. In sommige gevallen kunnen monsters met ferritinegehaltes net onder deze waarde (tussen 27 ng/ml en 29 ng/ml) een dergelijk resultaat opleveren. Raadpleeg je huisarts als de symptomen aanhouden.

HOE NAUWKEURIG IS DEZE IJZER SNELTEST?
De test is zeer nauwkeurig. Beoordelingsrapporten tonen een concordantiepercentage van 96,6% (CI 95%: 93,4-99,8%) met referentiemethoden. Ondanks de betrouwbaarheid van de test zijn vals-positieve of vals-negatieve resultaten mogelijk.

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss