Nieuwsbrief | Nummer 1, Maart 2023     |    Homepage                                                                                              Lees onze blogs

 

Je hebt klachten: > Raadpleeg Thuisarts.nl  Naar de dokter: > Raadpleeg moet ik naar de dokter
Keuzehulp nodig: > Keuzehulp voor patiënten  Welk ziekenhuis: > Welk ziekenhuis is het beste voor mij
Hoe goed is mijn revalidatie-instelling: > Raadpleeg hoe goed is mijn revalidatie-instelling?


Lees het verhaal van John over leven met Myotone Dystrofie

 


Onze Missie

Ons geloof dat (het aanreiken van) kennis het nastreven van een goede gezondheid en welzijn mogelijk maakt. 

Wij verstrekken verantwoorde, transparante en eerlijke informatie die gericht is op het in stand houden of bevorderen van een goede gezondheid aan jou als zorgconsument alsmede zorgprofessionals.

Wij kunnen immers niet alles weten. Er is zoveel medische informatie. Jaarlijks zijn er op google wereldwijd maar liefst 1.1 miljard gezondheidsgerelateerde zoekopdrachten. Maar welke hits zijn relevant? Daarmee moeten we de gigantische zoekmachine toch echt helpen. Gerichte vragen en juiste antwoorden besparen tijd en zijn belangrijk omdat het welzijn van ons -mensen- op het spel staat.​

 

Wij helpen je ondermeer met het vinden van de juiste betrouwbare digitale bronnen:

 > Lichamelijke gezondheid    > Mentale gezondheid

 > Databases gezondheidszorg   > Gezondheidsstatistieken

 

Gezond zijn en gezond blijven

Gezondheid wordt gedefinieerd als het vermogen van een lichaam om zich aan te passen aan nieuwe bedreigingen en gebreken.

Het woord gezondheid verwijst ook naar een toestand van volledig emotioneel en fysiek welzijn. Onze gezondheidszorg bestaat om mensen te helpen deze optimale gezondheidstoestand te behouden.

Dat gezegd hebbende is het behouden van een goede gezondheid geen gemakkelijke opdracht. Je moet eraan werken, slimme levensstijlkeuzes maken, af en toe een controle en test en ook het nodige geluk hebben.

Wat is een gezond dieet?

Een gezond dieet is rijk aan vezels, volle granen, vers fruit en groenten, zoveel mogelijk onverzadigde vetten en bijvoorbeeld omega-3-vetzuren. De voornoemde voedingscomponenten remmen ontstekingen af, die weefsel, gewrichten, aderwanden en organen kunnen beschadigen.

Omzichtig omgaan met bewerkte voedingsmiddelen is een ander onderdeel van gezond eten. Snoep, voedingsmiddelen gemaakt met geraffineerde (gefilterde) granen en met suiker gezoete dranken kunnen bijvoorbeeld pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken die kunnen leiden tot vroege honger. Een hoge bloedsuikerspiegel is gekoppeld aan de ontwikkeling van diabetes, obesitas, hartaandoeningen en dementie.

Lichamelijke en geestelijke activiteit

Lichamelijke en geestelijke activiteit is absoluut noodzakelijk voor een goede gezondheid. Het kan je risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2, borst- en darmkanker, depressie, vallen en dementie aanzienlijk verminderen. Lichamelijke activiteit verbetert de slaap en het uithoudingsvermogen.

Je relatie met jouw huisarts

Je kent je eigen lichaam het beste. Weest alert en verspil geen tijd om met je klachten naar je huisarts te gaan. Een goede relatie met je huisarts is van groot belang en deze arts is in de beste positie om jou te helpen. Als je denkt dat er iets ernstigs aan de hand is neem eigen initiatief en accepteer geen lange wachttijden. Zeker niet als jouw gezondheid hier om vraagt!

Ten slotte

Als je enige mate van gezondheid hebt, is dat een wellicht een zegen? Of als je enige mate van gezondheid hebt, is dat dan een wonder? Of als je enige mate van gezondheid hebt, berust dat dan op toewijding? Maar misschien is onze favoriet: als je enige mate van gezondheid hebt, dan heb je geluk en ben je een geluksvogel. 

 

 

© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss