VITAMINE D TEKORT TEST - 25-OH vitamine D waarde

Vorige Artikel 15 van 38 Volgende
€ 34,00 (inclusief btw)

Waarom deze Vitamine D Test?

Om de oorzaak op te sporen van botproblemen, bijschildklieraandoeningen, onbegrepen spierzwakte of een tekort aan vitamine D vast te stellen, of om behandeling met vitamine D te volgen.

Vitamine D speelt een belangrijke rol "als sleutel" tot het DNA in de celkern (eiwitsynthese) en is nodig voor het uitrijpen van cellen. Bewezen is een oorzakelijk verband met spierzwakte en het functioneren van het afweersysteem.

Voor wie is deze Vitamine D Test?  

Bijzonder voor jong volwassenen, senioren en vrouwen is het essentieel om hun vitamine D-spiegel in de gaten te houden omdat ze tot de risicogroepen behoren. Helaas kun je een vitamine D-tekort niet „proeven“ of „voelen“. Des te belangrijker is het voor uw gezondheid om uw vitamine D-spiegel regelmatig te controleren.

Bijna 60% van de Nederlanders heeft een vitamine D-tekort. Dit is het zorgwekkende resultaat van een onderzoek uit 2015 die is gepubliceerd in het Nederlands tijdschrift Tijdschrift voor Geneeskunde.

Stevige botten, sterke spieren, mentale gezondheid, preventie van osteoporose en sportieve prestatie zijn maar een paar kenmerken waarmee een gezonde vitamine D-spiegel in talrijke wetenschappelijke studies in verband gebracht wordt.

Wanneer vraagt een dokter deze Vitamine D Test aan?

Een dokter vraagt een vitamine D-bepaling aan voor patiënten met een abnormaal calciumgehalte in bloed of voor patiënten met klachten die horen bij vitamine D-tekort zoals: bij kinderen met misvormde en zwakke botten en bij volwassenen met zachte botten of gebroken botten. Verder is er een indicatie bij onbegrepen spierzwakte. Voor zwangeren is het zeer belangrijk om een goede vitamine D spiegel te hebben in verband met de skeletvorming van het ongeboren kind, het voorkomen van spierzwakte en calciumtekort bij de pasgeborene en mogelijk het voorkomen van een aantal auto-immuun ziekten. De dokter vraagt de test ook aan voor patiënten waarbij het vermoeden bestaat dat zij een teveel aan vitamine D hebben als gevolg van een ziekte zoals sarcoïdose en sommige lymfomen.

Cerascreen® vitamine D test

Onze cerascreen® vitamine D test bevat een testkit waarmee u gemakkelijk de zelftest thuis kunt uitvoeren. Wij raden u aan de vitamine D test uit te voeren als u wilt weten of u een vitamine D-tekort heeft of als u uw 25-OH- vitamine D-niveau wilt bepalen. De vitamine D test omvat een analyse in een diagnostisch laboratorium en een uitvoerig resultaten rapport met individuele aanbevelingen passend bij uw gezondheid.

Zo werkt de vitamine D Test:

1. Testprocedure


Taking a blood sample

Bloedafname met behulp van onze testkit. U neemt volledig pijnloos enkele druppels bloed uit de vingertoppen af.

Activate test online

Activeer uw test online met behulp van de ID op uw ID kaart in de "My Cerascreen klanten omgeving". Beantwoord vervolgens een paar korte vragen zodat Cerascreen gepersonaliseerde aanbevelingen kan geven.

Test aktivieren

Verstuur uw bloedmonster in de bijgesloten retourenvelop terug naar het  laboratorium van Cerascreen.

2. Individueel resultatenrapport

Uw persoonlijke testresultaten

Zodra uw bloedmonster is geëvalueerd, ontvangt u van Cerascreen  uw individuele resultaten rapport via de "My Cerascreen app" of online via de beveiligde klanten omgeving. U kunt uw resultaten rapport eenvoudig bekijken op uw smartphone, tablet of computer. Bovendien kunt u uw testresultaten ook uitprinten.

Resultaat van laboratorium analyse:  Kijk of uw vitamine D-niveau in het groene bereik ligt.

Individuele aanbevelingen voor maatregelen: Leer hoe u uw vitamine D-spiegel kunt verbeteren.

Belangrijke gezondheidsinformatie: Lees waarom vitamine D zo belangrijk is en hoe de zonnevitamine het lichaam binnenkomt.

Voorbeeld rapport:

Test Resultaten

Effecten van vitamine D:

De vitamine D-concentratie ligt bij veel mensen door de voedingscondities en door te weinig zonlicht vaak onder 31 nanogram per milliliter (ng/ml) en daarmee onder de door therapeuten aanbevolen minimale concentratie.

Experts uit het vakgebied van de orthomoleculaire geneeskunde adviseren daarentegen een spiegel van 40-60 ng/ml als doelwaarde voor een optimale en preventieve verzorging.

De persoonlijke vitamine D-spiegel dient enkele keren per jaar te worden getest. Stel snel en eenvoudig vast of, en in welke mate, u een gebrek heeft aan vitamine D. Vooral in de winter is dit bij veel mensen in Midden- en Noord-Europa het geval.

Vitamine D is het hele jaar door belangrijk:

 • - Versterkt het beendergestel en de spieren.  Verlaagt bij het ouder worden het risico op vallen en breken van de             heup; 
 • - Verbetert de stemming;
 • - Verhoogt de opbouw van spierweefsel en spiercellen en bevordert het vrijkomen van calcium in de spieren;
 • - Verlaagt het risico op diabetes;
 • - Reduceert gevoeligheid voor ontstekingen en verlaagt de bloeddruk;
 • - Vermindert het risico op hart- en herseninfarcten;
 • - Versterkt de longfuncties alsmede het immuunsysteem en heeft een positieve uitwerking op allergieën en astma;
 • - Voorkomt botverweking bij kleine kinderen en volwassenen

Onze Cerascreen® vitamine D test bepaalt snel en eenvoudig uw vitamine D-spiegel. Met de monster afnameset stuurt u enkele druppels bloed uit uw vinger naar het Cerascreen laboratorium, waar ervaren specialisten de professionele analyse en individuele evaluatie uitvoeren. Op basis van de testresultaten stellen de voedingsspecialisten van Cerascreen voor u een persoonlijk suppletie schema voor vitamine D op.

Vitamine D geldt algemeen als een 'feel-good'-vitamine en ondersteunt meer dan 30 belangrijke lichaamsfuncties. Omdat vitamine D echter primair wordt aangemaakt door het zonlicht op de huid, beschikt de grote meerderheid van de mensen niet over voldoende vitamine D! Daarnaast hebben veel mensen een voedingspatroon dat de opname en opslag van vitamine D niet ondersteunt.

De vitamine D testkit bestaat uit:

cerascreen food reaction test kit

 • - Een uit diverse pagina's bestaande, geïllustreerde handleiding die stap voor stap de bloedafname en de       testprocedure uitlegt;  
 • - 2 retourkaarten met test-ID ter registratie;
 • - Ontsmettingsdoekje, gaasje, pleister, 2 lancetten CE 0344, bloed spot kaart, naametiket;
 • - Een retourenvelop waarmee u uw bloedmonster gratis per post naar het Cerascreen laboratorium kunt sturen.

 

© 2015 - 2021 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel