GO-KETO KETONEN GLUCOSEMETER KICKSTART SET (INCL. 10 KETONEN STRIPS)

Vorige Artikel 22 van 38 Volgende
€ 49,95 (inclusief btw)

Go-Keto Ketonen Glucose Meter Kickstart Set (incl. 10 ketonen strips)

Alles wat je nodig hebt om glucose- en ketonen te meten met de # 1 ketonenmeter in Europa. Aanbevolen door vooraanstaande ketogene artsen, wetenschappers en coaches.

De Go-Keto® kickstart set bevat alles om je ketone te meten.

✅ Go-Keto bloedglucose en ketonen meter
✅ 1 prikpen
✅ 10 lancetten
✅ 10 ketonen teststrips
✅ 1 ketone controlevloeistof
✅ 2 batterijen (CR 2032 3,0V)
✅ 1 draagtasje
✅ gebruiksaanwijzing


Wat is Keto

Een keto-voedingsplan is in feite een koolhydraatarm en vetrijk dieet. Als je vetten eet in plaats van koolhydraten begint je lichaam vet te 'verbranden'. Dit vet wordt dan gebruikt als brandstof in de vorm van ketonen en geeft je lichaam de hele dag schone energie. Je ervaart veel minder energiedips en zal een alertere geconcentreerde geest hebben. Nog een groot voordeel: je hoeft geen calorieën te tellen of minder te eten. Je hoeft alleen je koolhydraatinname bij te houden.

Opmerking:
Zorg dat je zoveel mogelijk onverzadigde vetten binnen krijgt!

Dieet

Als iemands dieet verandert van hoog-glykemische (=koolhydraatrijke) voeding naar een koolhydraatarm dieet dat niet voldoende koolhydraten levert om de glycogeenvoorraden aan te vullen, doorloopt het lichaam een aantal fases om van nature in ketose te raken. Tijdens de eerste fasen van dit proces verbrandt het volwassen brein geen ketonen; het brein maakt echter direct gebruik van dit belangrijke substraat voor de synthese van lipiden in de hersenen. Na ongeveer 48 uur van dit proces begint het brein ketonen, afkomstig van lichaamsvet, te verbranden om meer direct gebruik te kunnen maken van de energie van de vetvoorraden, om de resterende glucosereserves alleen te gebruiken voor absolute noodzaak, en zo de uitputting van de eiwitvoorraden in de spieren te voorkomen. Dit proces is het doel binnen een ketogeen dieet, omdat het de verbranding van opgeslagen vet stimuleert en de bloedglucose spiegel stabiel en natuurlijk laag houdt.

Als de vetreserves echt op dreigen te raken, worden uiteindelijk (spier-)eiwitten afgebroken. Dit komt voor bij hongerstakers, hongerdiëten en bijvoorbeeld anorexia nervosa.

Ketose ontstaat in een ketogeen dieet dat wordt gebruikt om bijvoorbeeld epilepsie te verminderen: het aantal epilepsieaanvallen blijkt hierdoor drastisch te kunnen verminderen.

Verder worden koolhydraatarme diëten gebruikt om overtollig vet te verbranden en om de bloedglucose spiegel stabiel en natuurlijk laag te houden. Hoewel er meer wetenschappelijk onderzoeken wenselijk is, zijn deze diëten vaak succesvol!

© 2015 - 2021 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel