Ademanalyse

Alcoholtester
Contralco Alcoholblaastest, dé betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing om snel en eenvoudig je alcoholniveau te controleren.


Sneltests

Cholesterol Sneltest
Deze test meet de totale hoeveelheid cholesterol in het bloed. Om de kans in te schatten op het krijgen van hart- en vaatziekten. Voor alle afzonderlijke componenten verwijzen wij je naar onze laboratoriumtests.

C-Reactief Proteïne Sneltest
De bepaling van CRP wordt uitgevoerd om de mogelijke aanwezigheid van een ontsteking of infectie aan te tonen of uit te sluiten, of om het resultaat van een behandeling van de ontsteking te volgen. Als je wil testen voor het risico op hart- en vaatziekten wordt een meer gevoelige bepaling van CRP gebruikt: hs-CRP (hs = high sensitive). Deze test vind je onder laboratoriumtests.

Darmen Sneltests
Om te controleren op een bloeding in het maag-darmkanaal. Zo'n bloeding zou kunnen duiden op een poliep of een tumor in de dikke darm. 

Diabetes Sneltest [Glucose Sneltest]
De test wordt uitgevoerd om te zien of de hoeveelheid glucose in je bloed binnen de toegestane grenzen ligt.

Om een indruk te krijgen van je gemiddelde bloedsuikerwaarde over een periode van ongeveer drie maanden heb je een andere test nodig. Deze test vind je onder laboratoriumtests. 

Helicobacter Pylori Sneltests [Bacteriële gastritis]
Om vast te stellen of je bent geïnfecteerd met de Helicobacter pylori, een bacterie die chronische ontstekingen van de maag of twaalfvingerige darm kan veroorzaken. 

Menopauze FSH Sneltest
Deze test wordt gebruikt voor onderzoek bij vruchtbaarheidsproblemen, bij te vroege of te late ontwikkeling van de puberteit, bij het vaststellen van de menopauze en bij het vaststellen van bepaalde tumoren.

SOA Sneltests [man/vrouw]
Als je klachten hebt die op een Sexueel Overdraagbare Aandoening wijzen. Test jezelf op Chlamydia Trachomais en/of Neisseria Gonorroe. 

PSA-sneltest
Deze test kun je (preventief) doen voor de bepaling van je PSA waarde. Een PSA-waarde hoger dan 3 kán een aanwijzing zijn voor prostaatkanker. PSA is een zogenaamde tumormarker. Het kan ook iets zeggen over de grootte van een tumor en of er wel of geen uitzaaiingen zijn. Maar een verhoogde PSA-waarde kan ook wijzen op bijvoorbeeld een ontsteking of prostaatvergroting.

Urineweginfectie Sneltest
Onze urineweginfectietest checkt de aanwezigheid van leukocyten, nitriet en eiwitten in je urine om de aanwezigheid van een bacteriële urineweginfectie aan te tonen.

IJzergehalte Sneltest
Met onze handige testkit kun je gemakkelijk je ferritinegehalte meten, het eiwit dat verantwoordelijk is voor de opslag van ijzer in je lichaam. Geen uitgeputte ijzervoorraden meer voor jou! Of je nu bloedarmoede hebt, zwanger bent of gewoon nieuwsgierig bent naar je ijzerstatus, deze testkit is jouw betrouwbare metgezel.


Laboratoriumtests

Cortisoltest
Als je cortisolspiegels te hoog of te laag zijn, kan dit betekenen dat je een aandoening van je bijnieren hebt, een probleem met je hypofyse of een tumor die cortisol aanmaakt. 

Bij sommige depressieve mensen wordt in het bloed een verhoogde dosis van het stresshormoon cortisol gevonden. Wie meer cortisol aanmaakt, reageert vaak heftiger op stressvolle gebeurtenissen of situaties.


Hart- en vaatziekten Test
Met deze uitgebreide test krijg je inzicht in [zeer] belangrijke markers zoals creatinine, eGFR, glucose (urine), Hba1c, HDL cholesterol, hs-CRP, LDL cholesterol, triglyceriden, ratio LDL/HDL en ratio TC/HDL.

Creatine: 
De functie van creatinine is om je nierfunctie te beoordelen.

eGFR:
eGFR wordt gebruikt om te bepalen hoe goed je nieren in staat zijn om afvalstoffen uit je bloed te filteren en urine te produceren.

Glucose:
Er wordt een urineglucosetest gebruikt om erachter te komen of jouw bloedsuikerspiegel (glucose) binnen een gezond bereik ligt. Het kan worden gebruikt om zowel type 1- als type 2-diabetes te monitoren. Je nieren verwijderen de extra glucose in jouw urine als jouw bloedglucose boven normaal stijgt.

Hba1c:
Om een indruk te krijgen van je gemiddelde bloedsuikerwaarde over een periode van ongeveer drie maanden. 

HDL cholesterol:
De test meet de hoeveelheid HDL-cholesterol in je bloed. Deze stof behoort tot de groep van de zogenaamde lipoproteïnen (vet-eiwitten) die het transport van cholesterol in je lichaam verzorgt. HDL-cholesterol wordt ‘goed' cholesterol genoemd, omdat het cholesterol dat zich in het HDL-deeltje bevindt uit het bloed verwijderd wordt via de lever.

hs-CRP:
Om te voorspellen of er een verhoogde kans is om een hart- en/of vaatziekte te krijgen. Ook wordt deze test gedaan als je een hartaanval hebt doorgemaakt om een inschatting te maken van de ernst van de ziekte.

LDL cholesterol:
Om het risico op ontwikkeling van hart- en vaatziekten te schatten of om het effect van (LDL-)cholesterolverlagende medicijnen en/of diëten te meten.

Triglyceriden:
Deze test wordt toegepast om het risico op hart- en vaatziekten in te schatten.De test meet de hoeveelheid triglyceriden in je bloed. Triglyceriden zijn de vetvoorraad in je lichaam en zijn meestal opgeslagen in vetweefsel.

Hemoglobine Test
Bij het vermoeden van een te laag hemoglobine (bloedarmoede, anemie) of een te hoog hemoglobine (polycythemie).

Schildklier Test
Om de werking van de schildklier te onderzoeken FT4 en TSH.

Schurft Test
Schurft is een besmettelijke huidaandoening veroorzaakt door de Sarcoptes scabiei-mijt en komt steeds vaker voor. Met name in studentenhuizen, verpleegtehuizen en bijvoorbeeld scholen.

SOA Tests [man/vrouw]
Als je klachten hebt die op een Sexueel Overdraagbare Aandoening wijzen. Test jezelf op Chlamydia Trachomatis of op de combinatie Chlamydia Trachomatis en Neiserra Gonorroe. 

Vitamine B12 Test
Om te onderzoeken of een tekort aan vitamine B12 de oorzaak is van bloedarmoede of van zenuwbeschadiging.

Vitamine D Test

Om de oorzaak op te sporen van botproblemen, bijschildklieraandoeningen, onbegrepen spierzwakte of een tekort aan vitamine D vast te stellen, of om behandeling met vitamine D te volgen.

© 2015 - 2023 24gezondheid.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel