Lees ons onderstaand artikel waarin wij onze reactie weergeven op het artikel "SOA test bloedlink" in de Telegraaf van 6 augustus 2015.  

SOA test bloedlink

Reactie van de redactie van 24gezondheid op artikel in de Telegraaf van 6 augustus 2015.

Bloedlink volgens Soa Aids Nederland woordvoerder dr. Jan van Bergen: "kwaliteit van de meeste soa tests uiterst dubieus op enkele uitzonderingen na".  

Wij nemen de aanklacht van Van Bergen serieus en geven hem deels gelijk. Belangrijkste nuancering is dat 99% van de soa thuistesten door importeurs uit China worden gehaald en vervolgens in een eigen verpakking op de markt worden gebracht. Belangrijk is dan dat de importeur alle noodzakelijke stappen heeft ondernomen om de kwaliteit  te garanderen. Dit is helaas niet altijd zo. Het blijft bijvoorbeeld zeer belangrijk om de  tests in een onafhankelijk laboratorium  op juiste werking te laten onderzoeken.  

Chlamydia test betrouwbaar 

24gezondheid ziet de chlamydia test als een hoogrisico test en koopt (zoals al haar testen) uitsluitend in via gekwalificeerde fabrikanten. De Viola chlamydia thuistest die wij verkopen heeft in een klinisch onderzoek met 596 deelnemers een diagnostische sensitiviteit van 85.7% en een diagnostische specifiteit van 98.3% bereikt ten opzichte van de PCR methode. De test van Viola is dus zeer betrouwbaar. Bovendien werd een zogenaamd lekenonderzoek uitgevoerd met 56 vrouwelijke deelnemers van wie er 54 de uitslag juist wisten te interpreteren.

Wij nemen met grote zekerheid aan dat ondermeer de testen van Viola (fabrikant Care Diagnostica) de uitzondering zijn waar Van Bergen op wijst. Ook de testen van bijvoorbeeld fabrikanten als Roche, Bayer en Siemens en NAL von Minden zijn natuurlijk zeer betrouwbaar. Dit geldt overigens voor alle (thuis) testen van deze bedrijven. 

Het is verstandig de test meerdere keren uit te voeren, mede gezien de ontwikkeling van deze soa in het menselijk lichaam (denk aan incubatietijd). Bij twijfel over de gezondheid adviseren wij altijd de huisarts te raadplegen.  

Contact opnemen

Redactie 24gezondheid.nl

 • CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)
  CHLAMYDIA (SOA) SNELTEST VROUW (1 TEST)

  CHLAMYDIA TEST VROUWDe perfecte chlamydia zelftest voor de vrouw en meest populaire test van 2019!

  Relatief eenvoudig thuis uit te voeren betrouwbare chlamydia zelftest vrouw van Viola. Uitslag na ongeveer 15 minuten!

  Houdt…

  € 19,95
© 2015 - 2024 24gezondheid.nl | sitemap | rss